Западът приветства гласуването в Камарата на представителите на американския Конгрес

...
Западът приветства гласуването в Камарата на представителите на американския Конгрес
Коментари Харесай

Западът приветства помощта на САЩ за Украйна, как реагира Русия

Западът приветства гласуването в Камарата на представителите на американския Конгрес за разпределяне на помощ за Украйна на стойност 61 милиарда $. Очаква се законопроектът да бъде утвърден от Сената и да бъде подписан от президента Джо Байдън.

" Сърцата на най-важните поддръжници на Украйна бият като едно ", сподели немският външен министър Аналена Бербок.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също приветства вота и съобщи, че Украйна унищожава военни мощности на Русия и това способства за сигурността на всички в Европа и Америка.

Новата помощ ще обогати Съединени американски щати и ще съсипе Украйна, разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков. 311 конгресмени гласоподаваха " за ", а 112 " срещу " отпущането на помощ.

Законодателният пакет планува и 26 милиарда $ помощ за Израел и към 8 милиарда $ помощ за Тайван и Индийско-тихоокеанския район.

Гласувано беше и " Байт Денс ", компанията притежател на TikTok, да се раздели с активите си в Съединените щати. Ето какво съобщи Джо Байдън след гласуването:

" Този законодателен пакет идва в миг, когато Израел е изправен пред невиждани офанзиви от Иран, Украйна продължава да е под въздушен обстрел от Русия. Призовавам Сената бързо да изпрати законите на бюрото ми, с цел да ги подпиша и бързо да изпратим оръжия и съоръжение на Украйна, с цел да посрещне неотложните потребности на бойното поле ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Това е дълго чакан пакет и помощта ще бъде усетена от нашите бойци на бойното поле, градовете ни и селата ни, които страдат от съветския гнет. Вотът на Камарата на представителите е решение да бъдат предпазени човешки животи ", добави украинският президент Володимир Зеленски.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР