Западът предупреди, че ядрените заплахи на Владимир Путин трябва да

...
Западът предупреди, че ядрените заплахи на Владимир Путин трябва да
Коментари Харесай

Кой има ядрени оръжия в Европа и къде са те?

Западът предизвести, че нуклеарните закани на Владимир Путин би трябвало да се одобряват съществено, само че че те няма да притесняват съдружниците от НАТО, които имат планувано взаимно обучение за нуклеарно въздържане идващия месец, написа " Евронюз ".

Руският президент сподели, че е подготвен да употребява " всички налични средства ", с цел да отбрани съветските територии, в това число четирите елементи на Украйна, които бяха нелегално анексирани по-рано този месец след фиктивни референдуми.

В Европа опасността се счита за " сериозна " от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" И в това време, както с всеки негов откъс, ние няма да се поддадем на изнудване от това, което споделя. Имаме доста ясна позиция за това по какъв начин желаеме да продължим ", акцентира тя предходната седмица.

Според Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира (SIPRI) Русия има 5977 нуклеарни бойни глави - най-високият брой в света, макар че към 1500 са бойни глави, очакващи демонтиране. Около 1588 са ситуирани, което значи, че са сложени на ракети или са ситуирани в бази с оперативни сили.

В Европа Франция и Обединеното кралство са единствените страни с нуклеарни оръжия. Смята се, че дружно те имат 515 нуклеарни бойни глави, от които 400 са ситуирани, съгласно SIPRI.

Съединени американски щати също имат към 100 нуклеарни бойни глави, съхранявани в Европа във въздушни бази в Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция, съгласно Центъра за надзор на въоръженията и неразпространение. Това са измежду 5428-те нуклеарни бойни глави, които Съединени американски щати имат, от които 3708 са в деяние, а останалите би трябвало да бъдат демонтирани.

НАТО идната седмица ще продължи със своите годишни едноседмични взаимни учения за нуклеарно възпиране Steadfast Noon въпреки съветските закани, като Джулиан Смит, дипломат на Съединени американски щати в НАТО, акцентира, че " това не е в отговор на протичащото се в Украйна ".

" Ядреното въздържане е основна характерност на защитата и позицията на въздържане на НАТО. Като такава, съдружниците организират постоянно този вид учения. "

" Това е нещо, което НАТО ще направи, без значение от това, което се случва на място в Украйна ", сподели тя пред " Евронюз ".
 НАТО: Москва знае, че нуклеарната война не може да бъде извоювана
НАТО: Москва знае, че нуклеарната война не може да бъде извоювана

Oбстоятелствата, при които НАТО би употребило нуклеарни оръжия са " извънредно далечни "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР