Западът обмисля Молдова за ролята на нова Украйна, а президентът

...
Западът обмисля Молдова за ролята на нова Украйна, а президентът
Коментари Харесай

Лавров: Западът обмисля Молдова за ролята на нова Украйна

Западът обмисля Молдова за ролята на " нова Украйна ", а президентът на страната Мая Санду се втурва в НАТО и е подготвена да сплоти Молдова с Румъния. Това сподели в четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния публицист Дмитрий Киселев, оповестяват съветски медии.

„ Сега Молдова се търси за тази роля, на първо място тъй като съумяха да слагат президент отпред на страната с много характерни способи, надалеч от свободната либералност, която просто желае да се причисли към НАТО. Тя има румънско поданство, тя е подготвена да се сплоти с Румъния и изобщо е подготвена съвсем на всичко “, добави още Лавров.

Той обърна внимание на обстоятелството, че редом с подобен „ пронатовски, проевропейски блян “ Санду Уест и Кишинев отхвърлят да възобновят работата във формат „ 5 + 1 “ с присъединяване на Кишинев, Тираспол, Русия, Съединени американски щати, ОССЕ, Организация на обединените нации. Според Лавров това " приказва доста ".

„ Този ​​формат се счита за несъответствуващ от Запада, тъй като беше нужен, когато имаше управляващи в Кишинев, които бяха заинтригувани от опазване на териториалната целокупност и в съглашение с Приднестровието. И когато пристигна властта, която е подготвена да реши приднестровския проблем със мощ и упорства за експулсирането на нашите миротворци и тези, които охраняват складовете за муниции в Колбасна, тогава не са нужни преговорни формати, а единствено поддръжка на управляващите “, съобщи Лавров.

„ Това е една от страните, които Западът желае да трансформира в следващата анти-Русия “, заключи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР