Западът не успя да се справи с предизвикателството на руската

...
Западът не успя да се справи с предизвикателството на руската
Коментари Харесай

The Hill: Русия на Путин е екзистенциална заплаха за Европа

Западът не съумя да се оправи с предизвикването на съветската опасност , нуждае се от мощни водачи, които могат да активизират хората.

Професорът по политически науки Александър Мотил написа за това в колонка за The Hill. Той предлага да се проучва неотдавнашното изказване на норвежкия външен министър Еспен Барт Ейде, че никой не прави задоволително, с цел да завоюва войната в Украйна.

" Логичната мисъл зад него е следната: в случай че вярваш, както твърди Ейде и множеството страни от НАТО, че Русия на Путин е екзистенциална опасност за Европа, тогава ще направиш всичко допустимо да противодействаш на тази опасност, като окажеш помощ на Украйна да победи.

Сега помислете за противоположното: в случай че, както твърди Ейде, не вършиме всичко допустимо, с цел да помогнете на Украйна, тогава следва, че не вярвате, че Русия на Путин е екзистенциална опасност за Европа ", написа Мотил.

" Съединени американски щати са най-големият двуличник от всички . С изключение на дребна група пламенни поддръжници на Тръмп в Конгреса, американската политическа класа твърди, че в голямата си част поддържа Украйна и схваща мащаба на съветската опасност.
 Путин стяга режима, офанзивата в Украйна и заканите към Европа
Путин стяга режима, офанзивата в Украйна и заканите към Европа

Кремъл има шест месеца да предприеме военни или дипломатически начинания и да усили своето преимущество в Украйна, до момента в който американците ще бъдат парализирани и неспособни да се движат заради предизборната акция

Въпреки това Вашингтон се оказа некадърен да подчини електоралната политика и персоналните упоритости на очевидната опция, че украинското проваляне би означавало продължение на съветската агресия и Трета международна война - и гибелта на хиляди американци ", акцентира той.

Мотил счита, че неспособността на Запада да повярва, че Путин е новият Хитлер, може да се изясни с очакванията, че това е единствено " неприятен сън ". " За страдание, в случай че Путин реализира своето, техният сън може да се окаже непрекъснат ", акцентира той.
 WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин
WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин

Хвалбите на любимеца на републиканците за президент в действителност крият отвод от територии за Киев и съгласно специалисти, това е доста неприятна договорка

Той счита, че на Запада липсва нов Уинстън Чърчил или Франклин Рузвелт , които да активизират хората и самоуверено да се изправят против опасността от страна на Руската федерация.

" Иронията е, че Путин е сериен губещ , стратегически несретник, който елементарно може да бъде надхитрен от западен водач, който се осмели да опита. Президентът Владимир Зеленски, макар всичките си дефекти, се изправи на крайници и макар неналичието на политически опит съумя да сплоти нацията и да каже " не " на Путин. Следователно появяването на мощни водачи е допустима и през днешния ден ", написа Мотил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР