Западът не може да спре Русия да влезе в Украйна

...
Западът не може да спре Русия да влезе в Украйна
Коментари Харесай

Австралийски експерт: Путин иска експанзия към Естония, Латвия, Литва и дори Полша

Западът не може да спре Русия да влезе в Украйна - и това може да е просто първата стъпка в доста по-голям проект за инвазия, предизвести австралийски специалист.

Д-р Леонид Петров се притеснява, че офанзивата против Украйна може да бъде началото на съветска агресия в прилежащи страни като Естония, Латвия, Литва и даже Полша , написа " Дейли мейл Австралия ".

Той има вяра, че президентът-ренегат Владимир Путин е надъхан да възвърне териториите на Русия от руската ера и може да се насочи към нейните съседи в Централна Азия.

Д-р Петров се произнесе, откакто министър председателят Скот Морисън наложи наказания на Русия поради нейното навлизане в Украйна.

Но доктор Петров сподели, че Австралия и Западът са безсилни да спрат съветския водач, защото глобите са безсмислени, а за боен отговор не може да се приказва .

" Путин има нуклеарни оръжия и никой не би посмял да се изправи против въоръжена с нуклеарно оръжие Русия ", предизвести той. " Путин не е в устойчиво душевно положение ".

" Путин не може да бъде спрян от Запада. Вярвам, че светът в този момент е на ръба на нов огромен спор . Но има една страна, която към момента може да спре Русия . Русия към момента се опасява от Китай - и даже в миналото могъщият Съветски съюз бе ужасяващ от китайско навлизане през 70-те и 80-те години ", сподели той.

Ако Западът би трябвало да подписа мир с Китай - и изключително в случай че Съединени американски щати прекратят комерсиалната си война с Китай - той има вяра, че това може да бъде задоволително, с цел да накара Путин и Русия да се поколебаят .

" Да бъдем по-приятелски настроени с Китай може би би било умният ход за Запада ", сподели той. " Китай е по-податлив на международен ред, учреден на правила, в сравнение с Русия. Китай е доста по-вероятен съдружник и другар на Запада от Русия . Би било рационално да се постави завършек на тази безсмислена комерсиална война и Китай ще бъде страховит съдружник на Запада ".

Преподавателят от Австралийския народен университет споделя, че Путин желае да върне часовника на съветските граници към това, което са били преди разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година

След края на Студената война след рухването на Берлинската стена и разпадането на Източния блок, някогашни руски републики като Украйна възвърнаха своята самостоятелност, само че съветски националисти като Путин не престават да предявяват искания за териториите - и неговата мощна база разчита на това.

" Главният проект на Путин е да остане на власт допустимо най-дълго ", сподели доктор Петров, който също е в Международния лицей по мениджмънт в Сидни. " Той би трябвало да основава рецесии, които ще бъдат известни - а известните настроения в Русия в наши дни са възобновяване на границите на някогашния Съветски съюз ".

" Никой не може да подсигурява целостта на страните от Европейския съюз като балтийските републики, които преди са били част от Съветския съюз. Русия ще има силата да ги анексира. Той желае да разшири територията на Русия и да експлоатира популацията на новопридобитата територия. В близко бъдеще може да забележим агресия в някогашните руски републики . "

Той сподели, че опитите на Запада да изолира Путин посредством закани и наказания са обречени на неуспех .

" Русия ще бъде обект на по-агресивни наказания и имам вяра, че Москва ще бъде дипломатично изолирана от интернационалната общественост . " сподели доктор Петров. " Но мисля, че това желае президентът Путин. Той желае изолираност , желае да ръководи Русия за неопределен срок. Той не би трябвало да бъде интегриран със международната стопанска система или общественост. "

Д-р Петров сподели, че Путин употребява тествания боен проект, който преди този момент е употребявал против Грузия , с цел да основава размирен анклави и да ги употребява като прикритие за инвазия. Той сподели, че нашествието в Украйна е безусловно изрязване и слагане на проекта за Грузия, като се употребяват идентични документи с идентични серийни номера, с цел да се оправдае нашествието.

" Това е в действителност небрежна работа ", сподели доктор Петров. " Кремъл в действителност не си прави труда да следва процедури или да изследва детайлности. "

Д-р Петров сподели, че проектът просто разчита на идентифициране на региони покрай границата с висок % рускоговорящи локални поданици и поддръжка на локални въстания, след което се придвижва, с цел да ги поддържа като " миротворци ".

" За Путин ще бъде елементарно да дестабилизира обстановката в тези прилежащи страни като балтийските или централноазиатските републики ", сподели той. " Важно е да дестабилизира съседите, с цел да се изпрати известие до локалните гласоподаватели, че Русия се оправя. "

Дори когато Русия е наранена от наказания, нападнатите страни ще обезпечат задоволително пари , гориво и минерални залежи, с цел да заменят всичко, изгубено от комерсиалните бариери на Запада.

След това покорените страни ще стартират да стават част от съветския митнически съюз, да употребяват обща валута и да бъдат включени в Организацията на контракта за групова сигурност, която е съветска версия на НАТО.

" Ще забележим по какъв начин ще се развие украинският гамбит ", добави той. " Възможно е да отидат единствено толкоз надалеч в страната, както направиха в Крим през 2014 година, и по-късно да спрат за известно време. Може да отнеме години, с цел да приключи нашествието ".

" Но в случай че той продължи и превземе страната, тогава балтийските страни биха били идващите - и по-късно азиатските съседи като Казахстан и Азербайджан.

" Надявам се, че няма потребност от Полша . Знам, че има същински проблем с Украйна... само че има още по-силни отрицателни настроения към Полша по някаква причина. Дори Полша - в сърцето на Европа - не е в сигурност . "
 DW: Как Путин разгласи война
DW: Как Путин разгласи война

Той отхвърли независимостта на Украйна и изпрати войски, aко Европа разреши да му се размине, огромна война е неизбежна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР