Западът насърчава други страни да изпращат произведени в Русия оръжия

...
Западът насърчава други страни да изпращат произведени в Русия оръжия
Коментари Харесай

Лавров: Западът насърчава други страни да изпращат руски оръжия на Украйна, без съгласието на Москва

Западът предизвиква други страни да изпращат създадени в Русия оръжия на Украйна без единодушието на Москва. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Той акцентира спазването на съответните отговорности.

" Ние се свързваме с тези страни, уверени от Запада бързо да доставят оръжия съветско произвеждане на Украйна, без да ни уведомят като снабдител на тези или други оръжия ", уточни Лавров на кръгла маса за Украйна с ръководители на дипломатически задачи. " Ще продължим да работим за гарантиране на спазването на тези, както и на всички други интернационалните отговорности ", добави той.

По негови думи всички законни и транспарантни доставки на оръжие на първо време се оформят на хартия, в това число удостоверения за персонално прилагане.

" По силата на подобен документ купувачът на оръжие не може да го препродава или изпраща където и да е без единодушието на доставчика ", изясни министърът.

Освен това Лавров означи, че доста от оръжията, предоставени от Запада на Украйна, към този момент са се появили във Финландия, Швеция, Дания и Нидерландия, както и в линията Газа.

" Тези оръжия се популяризират по целия свят. Киевският режим е печално прочут с това, че може да прави бизнес с каквото и да е, в това число и със гибелта. Оръжията, които Западът изпраща на украинския режим, към този момент не се появяват единствено в конфликтни зони в Близкия изток, само че противозаконни доставки на оръжия са докладвани даже във Финландия, Швеция, Дания, Нидерлнадия и линията Газа ", посочи съветският първи посланик.

По негови думи Западът основава голям брой интернационалните платформи " за поощряване на политика, която е не толкоз отдадена на рецесията в Украйна, колкото е ориентирана против Русия ", като в същото време " се възползва от положителните обноски на доста страни в Глобалния юг ", които постоянно се усещат неловко да откажат покана за присъединяване в конференция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР