Западът играел геополитически игри, според руския президентМосква е готова за

...
Западът играел геополитически игри, според руския президентМосква е готова за
Коментари Харесай

Путин: Москва предлага преговори за прекратяване на конфликта в Украйна, но Киев не е готов

Западът играел геополитически игри, съгласно съветския президент

„ Москва е подготвена за договаряния за преустановяване на спора в Украйна, само че Киев не е подготвен да седне на масата за договаряния. ”. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в траялата близо четири часова тирада в Москва на годишната среща на съветския мозъчен концерн " Валдай клуб ", представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

" Не става въпрос за нас, ние сме подготвени за договаряния. Но водачите в Киев взеха решение да не не престават договарянията с Русия ", сподели Путин пред дискусионния клуб " Валдай ". " Много е елементарно да се реши този проблем, в случай че Вашингтон даде сигнал на Киев да промени позицията си и да реши казуса по кротичък път ", добави той.

Припомняме, украинският президент Володимир Зеленски категорично изключи опцията за договаряния с Путин.

„ Нацистите са изгаряли книги, а през днешния ден на Запад не разрешават Достоевски и Чайковски. Историята ще подреди всичко и ще " анулира " не Достоевски, Пушкин и Чайковски, а тези, които се пробват да ги " анулират ", съобщи съветският президент.

Той упрекна Запада, че се пробва да " унищожи Русия, да я изтрие от политическата карта ".

„ Не Русия, а Западът е повода за актуалната обстановка в Украйна “, съобщи Путин и добави, че Москва се пробва да " отбрани правото си на битие " пред напъните на Запада да " унищожи " страната му.

" Никой в никакъв случай няма да може да диктува на нашия народ какво общество и на какви правила да го изградим ", съобщи Путин.

„ Западът се трансформира в малцинство, само че правата му би трябвало да бъдат обезпечени. В по този начин нареченият Запад, условно казано, несъмнено, няма единение, на всички е ясно, че това е един доста комплициран конгломерат, само че все пак дано кажем, че този Запад през последните години и изключително през последните месеци предприе редица стъпки към утежняване ", сподели съветският президент.

Той засегна и политиката на Съединени американски щати, която съгласно него като хегемон е безусловно неправилна. „ Народите по света няма да си затворят очите за една насилствена политика, която сама се дискредитира. Западът ще би трябвало да заплаща все по-висока цена за опитите си да резервира хегемонията си “, съобщи още съветският президент.

Целта на Запада е да трансформира Русия в инструмент за реализиране на геополитическите си цели, съобщи президентът и посочи, че усилието за увеличение на свързаността и съдействието на Евразия ще донесе впечатляващ триумф.

„ Някои европейски страни не виждат, че са се трансформирали в нечия външна страна и васали, постоянно без право на глас “, съобщи Владимир Путин.

„ Народните републики в Донбас не могат да оцелеят без включването им в състава на Русия. Да признаем тяхната самостоятелност и да ги оставим на произвола на ориста? Като цяло това е недопустимо. Затова трябваше да създадем идващото нещо, което и направихме - да ги включим в съветската страна. Те няма да оцелеят сами, това е явен факт ", съобщи президентът на Русия.

Той посочи, че хората в Донбас живеят под обстрел в продължение на осем години, в това число и в този момент. Да се признае тяхната самостоятелност и да се оставят на произвола на ориста, е кардинално недопустимо, разясни Путин.

„ Украйна исторически се е развивала като изкуствена страна. При основаването на Съюз на съветските социалистически републики след разпадането на империята тогавашното болшевишко управление взема решение да даде на националистически настроената част от болшевиките, произхождаща от Украйна, истинските съветски територии, на своя глава популацията, което живее там ”, сподели Путин.

Той повтори думите си от преди нахлуването на Русия в Украйна – „ Сталин лиши и трансферира на Украйна редица полски територии, редица маджарски територии, редица румънски територии, отнемайки техните територии от тези страни ", сподели Путин на пленарната сесия.

„ Русия не се нуждае от нуклеарен удар по Украйна, няма смисъл - нито политически, нито боен “, съобщи съветският президент.

Той подчертава, че днешните събития са засенчили екологичните проблеми, само че главните провокации единствено се усилват, като едно от най-опасните последици от несъответствието е намаляването на биоразнообразието в природата.

" Но дали другото многообразие - културно, обществено, политическо, цивилизационно - е по-малко значимо? В същото време опростяването, заличаването на всички и всевъзможни разлики се е трансформирало съвсем в същина на актуалния Запад. Какво се крие зад това опростяване? На първо място, това е изгубването на креативния капацитет на самия Запад и желанието да се ограничи, да се блокира свободното развиване на други цивилизации. Разбира се, тук има директен търговски интерес ", сподели Путин.

Руският президент предложи да се обмисли опцията за смяна на структурите на Организация на обединените нации и на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с претекст, че те би трябвало да отразяват световното разнообразие.

Руският президент съобщи, че идното десетилетие ще бъде " най-опасното " след края на Втората международна война. " В сегашната конюнктура на яростни спорове ще кажа някои неща напряко: Русия, като самостоятелна, обособена цивилизация, в никакъв случай не се е считала и не се счита за зложелател на Запада. Американофобията, англофобията, франкофобията, германофобията са същите форми на расизъм като русофобията и антисемитизма, както и всички прояви на ксенофобия ", добави Владимир Путин. /Nova.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР