Западът е блокирал около € 300 милиарда резерви на Централната

...
Западът е блокирал около € 300 милиарда резерви на Централната
Коментари Харесай

Европейската комисия откри как да използва замразените руски активи

Западът е блокирал към Евро 300 милиарда запаси на Централната банка на Русия, напомня The Moscow Times. С цел възобновяване на Украйна, предходната година председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен прикани за основаването на механизъм за прекачване на тези активи на нападната и разрушена страна. Европейска комисия обаче не съумя да откри правни учредения за конфискацията им, стигайки до извода, че замразените активи на Централната банка на Русия ще би трябвало да се върнат след края на войната, написа Die Welt, базирайки се на вътрешен документ на Европейска комисия.

Въпреки това европейските чиновници откриха метод да употребяват запасите на Русия, като предложиха да влагат съветските активи в европейски държавни облигации и да насочат облагата към възобновяване на Украйна.

„ Използваме тези средства само за поддръжка на военните старания на Украйна и в помощ на украинските бежанци в Белгия “, сподели Александър де Кроо на взаимна конференция в Хага с министър-председателя на Холандия Марк Рюте...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР