Западът е бил твърде оптимистично настроен за перспективите на Украйна

...
Западът е бил твърде оптимистично настроен за перспективите на Украйна
Коментари Харесай

Роб Бауер: Западът бе твърде оптимистичен относно Украйна през 2023 година

Западът е бил прекомерно оптимистично надъхан за вероятностите на Украйна през 2023 година

 

Това съобщи в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер, чиито думи са представени от вестник .

 

Той счита, че Западът е бил " прекален оптимист за спора през 2023 година “, вярвайки, че " в случай че предоставим на украинците нужните муниции и образование, те ще завоюват “, написа вестникът.

 

В същото време Бауер твърди, че НАТО " не е нужно да бъде прекомерно песимистично надъхан през 2024 година “.

 

" Руската военна промишленост форсира оборотите и сега руснаците имат повече артилерийски снаряди, които доста употребяват. Вкарват в багра доста бойци, които губят живота си. Много жертви дават. Направо е необикновено.

Така че обстановката за украинците са тежки и по тази причина е извънредно значимо да продължаваме да ги поддържаме с всичко, което им е нужно. Да ги поддържаме до момента в който би трябвало. Това е задачата ни. Ако бяхте питали някой от съдружниците две години след началото на Втората международна война по какъв начин вървят нещата, тогава също беше мъчно, споделя още Бауер.

Не сме почнали да поддържаме Украйна тъй като ще бъде елементарно, а тъй като е належащо.

Говорите за растящите благоприятни условия на Русия в защитата. В последните 48ч в Съединени американски щати стартира спор за съветските военни благоприятни условия в космоса. Потенциално против спътници. НАТО сподели, че 50% от спътниците по света са благосъстоятелност на съдружници на НАТО и се употребяват при засичане на ракети. Не бива аз да ви го изяснявам. Колко съществено гледате на тази опасност? Информиран ли сте? Какво мисли НАТО?

 

НАТО ще прегледа всяка опасност, пред която е изправен от 360 градуса. По суша, въздух и вода, както и в кибер пространството и в космоса. Няма да злоупотребявам по този въпрос. Разбира се, че преглеждаме въпроса. Както и всички други закани, които ни заобикалят.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР