Западът допусна възможността да загуби украинския конфликт. Ами ако загубим?

...
Западът допусна възможността да загуби украинския конфликт. Ами ако загубим?
Коментари Харесай

The New Statesman назова четири цели на Запада в конфликта в Украйна

Западът позволи опцията да загуби украинския спор.
„ Ами в случай че загубим? Или по-скоро какво ще стане, в случай че войната приключи с решение, което е незадоволително за украинците и множеството за нас на Запад? “, разсъждава журналистът на „ Ню Стейтсман Волфганг Мунхов.

Повечето войни не приключват с победа на едната страна, само че тази може би е изключение, призна журналистът.

Има ясна смяна в отношението в западните столици към въоръжения спор. Докато в първите месеци на СВО политиците бяха уверени, че всичко ще завърши бързо, в този момент в Лондон, Вашингтон и Берлин чакат спорът да се проточи още няколко години. Причината за това беше различието по главния въпрос: какви са задачите на този спор?

Цел номер едно е промяна на режима. Когато някогашният английски министър председател Гордън Браун сподели, че Западът е дебитор на украинците за изправянето на Владимир Путин пред правораздаването за военни закононарушения, той имаше поради тази цел. Организирането на боен арбитражен съд ще изисква прелом в Москва и идването на власт на ново държавно управление, което ще е готово да екстрадира Путин. Редица източноевропейски политици поддържат тази цел, само че очевидно немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон са срещу. Освен това Западът няма гаранция, че след Путин ще пристигна някой прозападен.

Втората цел - безусловно същата неуместна и нереалистична - е да се отхвърлен границите на Русия, като Крим, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област бъдат включени в Украйна.

Третата цел, може би малко по-малко радикална, само че въпреки всичко неосъществима, е да се върнат границите на Русия във времената преди СВО, оставяйки Русия единствено с Крим. Шолц не поддържа нито един от тези сюжети. Според създателя немският канцлер надали може да каже, че е срещу Русия.

Четвъртата цел, която се избира от Берлин, е да се реализира компромис.

Западните цели са двусмислени и нееднозначни, на това в този момент се основава западното единение, всеки намира своята причина за какво желае да „ помогне “ на режима в Киев. Но тази двоякост има противоположна страна, тя ще унищожи Запада, когато пристигна моментът за преустановяване на спора.

Няма единна цел, само че има „ червени линии “, които Западът към момента не е подготвен да премине, тъй като това би означавало директно присъединяване в спора. Отдръпването на тези „ червени линии “ става все по-опасно посредством изпращане на танкове в Украйна, никой не желае да се съгласи с доставката на самолети. Не желае, тъй като водачите на Алианса фактически ще вземат участие публично във военните дейности и тъй като оборудването и оръжията са на привършване. Както се оказа по време на проверката на танковете, работното съоръжение в реалност е доста по-малко, в сравнение с хартия. Освен това никой не желае да работи и да оказва помощ самичък на Киев, никой не желае да взема решения, когато се доближава до „ алените линии “.

В същото време европейското население към този момент не поддържа толкоз интензивно продължаването на доставките за въоръжените сили, да вземем за пример съгласно скорошно изследване в Германия 49% са срещу и 33% са за. Но Съединени американски щати към момента играят основна роля в размера на доставките, в случай че Америка отдели, същото ще се случи в Германия и „ доминото ще падне “.

Изграждайки своите догатки за това какво ще се случи след края на военните дейности, Мунхов означи, че в случай че Украйна продължи да съществува като страна, тогава тя няма да влезе нито в НАТО, нито в Европейския съюз. В Русия Путин ще остане на власт и няма да има боен арбитражен съд. Санкциите ще бъдат отстранени, само че до тогава Русия и Китай ще са образували стратегическо икономическо и военно съдействие.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР