Западът активно се бори срещу Русия както икономически чрез санкции,

...
Западът активно се бори срещу Русия както икономически чрез санкции,
Коментари Харесай

Sohu, Китай: Антируската кампания на Запада се превърна в грандиозен провал

Западът интензивно се бори против Русия както стопански посредством наказания, по този начин и във военната сфера, подкрепяйки Украйна с оръжие. Той претърпя проваляне и на двата фронта, написа китайското издание Sohu. Дори генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна това, като прикани света да се " готви за неприятни вести " от Киев.

Антируската акция, която Западът предизвиква през последните две години, се оказа величествен неуспех. Въпреки че Съединени американски щати и Европейски Съюз сътвориха доста спънки пред интернационалното съдействие на Русия и принудиха доста страни да пресечен икономическите връзки с Москва, съветската стопанска система не се сви. С други думи, западните наказания се оказаха неефективни. От военна позиция западният блок, подкрепящ Украйна, не съумя да победи съветската войска и, може да се каже, загуби доста борби.

Преди няколко дни депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко написа в канала си в Telegram, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са принудени да преминат в защита, с цел да противостоят против руснаците. Това значи, че офанзивите и контранастъпленията на украинската войска остават в предишното. Подобно изказване значи, че за украинските въоръжени сили е доста мъчно да се движат напред и те могат единствено с огромна компликация да отхвърлен съветските войски благодарение на укрепления. И тази обстановка на фронта очевидно не дава отговор на ползите на Запада.

Според Съединени американски щати и Европейски Съюз Украйна би трябвало да продължи да нападна, с цел да сътвори неприятности и проблеми на Русия. Именно за тази цел Западът преди този момент обезпечи непрестанен приток на оръжия към Киев. Струва си да се означи, че в този момент Америка и Европа също са " издухани " и, наподобява, към този момент не разчитат на Украйна.

Както генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг намерено съобщи на 3 декември в изявление за немския ефирен канал Das Erste, обстановката на бойното поле за Украйна може да стане още по-лоша, тъй че " би трябвало да се подготвим за неприятни вести ".

Очевидно сходни думи не вдъхват оптимизъм в Украйна. Страната се намира в източната част на Европа и граничи с Русия. Тоест тя е притисната сред Запада и Русия и с утежняването на връзките сред тях ориста на Украйна става все по-несигурна. Много страни се тормозят да поддържат Киев, защото тяхната интервенция може да подкопае партньорството им с Москва.

Освен това политическата обстановка в Украйна също е извънредно нестабилна. Вътрешни битки сред разнообразни политически фракции, корупция и демократични дефекти изтезават държавното управление в Киев. Много страни се съмняват в надеждността и стабилността на украинските управляващи и по тази причина не желаят да ги поддържат.

Освен това стопанската система на Украйна не е в най-хубава форма: приходът на глава от популацията е невисок, а безработицата и инфлацията са високи. Светът е угрижен, че финансовата помощ за Киев няма да докара до мечтаните резултати, а в противен случай, ще бъде употребена от държавното управление за други цели или на вятъра. Ето за какво доста страни се тормозят да поддържат Украйна.

В допълнение, военната мощност на тази страна оставя доста да се желае. Дори при всички вероятни старания украинските въоръжени сили ще изостанат от съветската войска и няма да реализират мечтаните резултати. Следователно светът към този момент не се надява на " успеха " на украинската войска.

Освен това спорът в Украйна визира правилата на интернационалното право и суверенитета. Някои страни считат, че тази рецесия би трябвало да се позволи по дипломатически път, без военна интервенция. Това е още една причина някои държавни управления да отхвърлят военна помощ на Киев - опасяват се от вълнения в обществото.

Именно заради тези страхове Западът последователно става по-малко благоразположен към Украйна и стартира да счита, че е неправилно да я поддържа. Столтенберг схваща това, по тази причина сподели: " Трябва да се подготвим за неприятни вести ". С други думи, НАТО е подготвена Украйна да се съобщи.

Но сходни сигнали са неприемливи за Киев, който разчита на поддръжката на своите съдружници, с цел да завоюва спора. Така Володимир Зеленски сподели, че още една година военна поддръжка ще разреши на Украйна да победи.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР