Заниманията ще се провеждат групово и индивидуално с или без

...
Заниманията ще се провеждат групово и индивидуално с или без
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов с отлична новина! Запишете се за безплатна водна рехабилитация за деца с увреждания

Заниманията ще се организират групово и самостоятелно с или без помощник във водата

Стартираме нова безвъзмездна обществена услуга за водна рехабилитация и приспособено плуване на деца с увреждания. Рехабилитационните действия ще се организират в басейните на общинския плувен комплекс „ Меден рудник “ и на ученическия състезателен комплекс към ПМГ „ Акад. Н. Обрешков “. Новината заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който откликна на искане на родители тези действия, които са потвърдили позитивния си резултат, да се дават гратис на територията на общинските плувни басейни.

С децата ще се занимава експерт по водна рехабилитация и приспособена физическа интензивност и спорт, който е сертифициран, както от Министерството на младежта и спорта, по този начин и от Worldwide Aquatic Bodywork Association /WABA/.

Времетраенето на заниманията ще бъде в диапазона 40-60 мин., според от възрастта, степен на увреждане и вторичните болести на детето. За задачата температурата на водата в басейните ще се поддържа в границите: 27-28 градуса в 25-метров басейн и 30-32 градуса в дребен.

Заниманията ще се организират групово и самостоятелно с или без помощник във водата според от функционални благоприятни условия на детето. В тях са включени спомагателни уреди и средства, посредством които занимаващите по-лесно да се приспособяват, както към водната среда, по този начин и към усвояването на нови двигателни интензивности, които да покачат функционалните благоприятни условия на детето.

Средствата и методите в корекционен аспект ще бъдат съобразени още веднъж с самостоятелните благоприятни условия, тежестта на увреждането и съпътстващите вторични болести за да подобрят физическото и психическо развиване на децата.

За да бъдат включени в заниманията, е належащо родителите да дават копие от ТЕЛК, епикризи и документ от персоналния доктор за липса на противопоказания и здравен статус.

В международен мащаб водната рехабилитация и приспособеното плуване се употребява, освен за предварителна защита по отношение на вторичните болести на децата с увреждания, само че и са ключът към физическата, обществената и психическата им акомодация в обществото.

Записвания за безплатните водни занимания за деца с увреждания ще се правят на тел.: 0878 193 099 - Веселина Станкова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР