Занемарена къща за гости в Грейт Ярмут е била морската

...
Занемарена къща за гости в Грейт Ярмут е била морската
Коментари Харесай

Times за щаб-квартирата на BG 007

„ Занемарена къща за посетители в Грейт Ярмут е била морската щаб-квартира на съветския „ Агент 007 “, написа английският вестник „ Таймс “ във връзка на Орлин Русев – един от тримата задържани във Англия българи по съмнения в шпионаж в интерес на Русия.

Новините за задържаните на Острова българи към този момент са нищожни, само че няколко издания насочиха през последниет часове вниманието си към Орлин Русев, считан за лидер на групата обвинени в шпионаж. Западналата крайбрежна къща за посетители изглеждаше малко евентуална хипотетична централа на съветска шпионска мрежа, до момента в който не бе обискирана от полицията за битка с тероризма, написа „ Таймс “.

Вестникът осведоми, че в стая в другояче водещия се за тризвезден хотел „ Хейди “ покрай кея „ Британия “ в Грейт Ярмут служителите на реда са разкрили съоръжение, употребявано за правене на подправени документи за идентичност, в това число паспорти и шофьорски книжки.

Предполага се, че интервенцията е ръководена от 45-годишния Орлин Русев, български специалист по радиолектронно разузнаване, който включва „ 007 “ в един от неговите имайл адреси. „ Таймс “ и „ Дейли мейл “ оповестяват, че хотелът е благосъстоятелност на 47-годишната Ирина Първанова, българска бизнесдама, която го е купила за 220 000 паунда през септември 2021 година.

Не се вършат догатки обаче, че Първанова е забъркана в хипотетичната шпионска мрежа.

На адреса на къщата за посетители са регистрирани 7 компании, демонстрира регистърът. Хотелът на процедура е седалището на нейния главен бизнес FTTH Technologies, избран като „ други действия, свързани с човешкото здраве “. От остарял лист на уеб страници пък изскача предходен регистриран адрес на компанията в лондонския квартал „ Мейфеър “ и се споделя, че тя е „ снабдител на прецизни АйТи услуги за мадицината, роботиката и АйТи промишлеността “.

„ Дайли мейл “ цитира локални поданици, че не са виждали никой да влиза или излиза от къщата за посетители от месеци и считат, че надали е функционирала най-малко от началото на годината. Никой не е дал отговор на публицистите, пробвали се да беседват с някой на адреса.

Във вторник Би Би Си и други английски медии разгласиха новината, че през февруари Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са били задържани по съмнения в шпионаж. Други двама, арестувани при същата оперцаия, са били пуснати под гаранция.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР