Занапред родителите няма да плащат месечни такси за ясла и

...
Занапред родителите няма да плащат месечни такси за ясла и
Коментари Харесай

Освобождават от такси ясли и детски градини в Монтана

Занапред родителите няма да заплащат месечни такси за ясла и градина. Това стана факт на гласувания през вчерашния ден Бюджет 2022 на общината.
Направени са и промени, касаещи сферата на образованието. С изменение на Наредбата за банкет на възпитаници в първи клас на община Монтана, отпада критерият за по-висок брой точки за децата от ромския квартал Кошарник. Те ще могат да аплайват при равни условия с останалите деца във всички учебни заведения, които образуват паралелки за първокласници в Монтана.
Променя се и районирането по учебни заведения, поради по-малкото деца, които ще постъпят в I-клас наесен и че във Трето и Четвърто учебно заведение са съсредоточени към 40% от бъдещите първолаци.
Общо 26 деца от селата на общината ще стартират учебно заведение в Монтана - 4 от Николово, 6 от Долно Белотинци, по 2 от селата Винище, Стубел и Крапчене, по 3 от Горно Церовене и Сумер, и 4 от село Студено буче.
С изменение на Наредбата за записване и отписване на деца в детски градини и учебни заведения се прецизира реда за краткотрайно преустановяване на присъственото и прекосяване на онлайн образование при изключителни условия, в това число разпространяване на заразни болести. Определя се и предел на 14-дневна заболеваемост над 250/100 000 население за региона. Тогава по избор на родителите децата могат да отсъстват от наложително предучилищно обучение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР