Занапред политическите реклами следва да бъдат надлежно отбелязани. Предстои да

...
Занапред политическите реклами следва да бъдат надлежно отбелязани. Предстои да
Коментари Харесай

Еврокомисията: Новите правила за политическата реклама в ЕС влязо...

Занапред политическите реклами следва да бъдат съответно маркирани. Предстои да се вкара механизъм за съобщаване на проблематични реклами. Предвижда се всички политически реклами онлайн да се съхраняват. Въвежда се също по този начин възбрана за спонсориране на реклами от рекламодатели отвън Европейски Съюз три месеца преди избори или референдум.

 

Правилата ще се ползват и за идните през юни избори за Европейски парламент, прецизира Еврокомисията. Допълва се, че условията за бистрота на политическата реклама ще влязат в действие от 9 октомври следващата година. С тези промени ще бъде посочвано кой и какъв брой е платил за рекламните известия, и с кой избирателен или законодателен развой са свързани те.

По-рано през днешния ден европейските партии АЛДЕ (либерали), ЕНП (християндемократи), ЕКР (консерватори), ПЕС (социалисти), " Левите " (социалисти/комунисти) и " Зелените " (природозащитници) бяха измежду организациите, подписали разпоредбите за държание в навечерието на изборите за евродепутати. От " Идентичност и народна власт " (евроскептици) са декларирали подготвеност, че също ще се причислят, разяснява Европейска комисия.

 

Подписалите дават обещание да поддържат етично държание в предизборната акция, да не разделят обществото, да се въздържат от потребление или разпространяване на дискриминационни изказвания против публични групи на основата на пол, породист или етнически генезис, религия, увреждане, възраст или полови желания. Тези партии ще се въздържат и от разпространяване на анонимни политически реклами.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР