Замръзването на ключалката на автомобила е изключително неприятно дори за

...
Замръзването на ключалката на автомобила е изключително неприятно дори за
Коментари Харесай

Трикове за бързо отключване на замразената ключалка на колата

Замръзването на ключалката на автомобила е извънредно неприятно даже за опитните водачи. Няма нищо по-лошо от това в мразовитото утро врата на колата да не се отваря.
Подобна неприятна обстановка може да се избегне. Но даже и да се стигне до заледяване на ключалката има метод за бързо справяне с казуса.
Как да размразим замръзналата брава?
Има два метода за излаз от тази обстановка:
Нанесете дефростер върху ключалките. Можете да го купите от всеки магазин за авточасти. Просто не го съхранявайте в багажника, тъй като е допустимо и неговата брава да замръзне. Може да употребявате брава за нагряване на ключа преди да го вкарате в ключалката. Но в тази ситуация би трябвало да бъдете извънредно деликатни, в случай че в ключа е вграден чип, тогава можете да го развалите.  В никакъв случай не нагрявайте непосредствено ключалката, защото дръжките са направени от пластмаса. Не използвайте и вряла вода. Внезапната смяна в температурата нанася вреди върху боята и лака на автомобила.
Как да смажем ключалката на вратата на автомобила през зимата?
Преди трайното намаляване на температурите е наложително да се смаже освен заключващия механизъм, само че и пантите на вратата. Това са елементи от автомобила, които са изложени на непрекъснат контакт и търкане.
Заключващият механизъм е непрекъснато изложен на външната среда: негативна температура, влага, сняг, нечистотия. Липсата на смазка в ключалката води до ускорено изхабяване на механизма и последващото блокиране в непредвиден миг. Смазването на заключващия механизъм спомага за предпазването му от заледяване.
Лубрикантите се употребяват като превантивна мярка. Те са на основата на силикон и са устойчиви както на високи, по този начин и на ниски температури (дори при -50 градуса). Не се отмиват елементарно и устоят на огромни натоварвания. Поради високите си адхезивни характерности, лубрикантът бързо се прикрепя към третираната повърхнина.
 Препоръчваме да употребявате аерозолна смазка, по-добре е да я напръскате, с цел да сте сигурни, че ще доближи до труднодостъпните места.
Ако изберете верния лубрикант, тогава несъмнено няма да се нуждаете от топене на ключалката.
Добър вид са многофункционалните синтетични аерозолни спрейове. Те обезпечават висококачествено смазване на вътрешните механизми и резервират свойствата си даже при температури от -40 градуса.
Минерални мазила са различен вид. Те са сходни на полимерните, само че са по-устойчиви на измиване.
Гресът на литиева основа обезпечава отлична повърхностна отбрана.
Намалява силата на търкане и дейно отблъсква влагата.
Обърнете внимание, че не би трябвало да смазвате ключалката със спрей WD-40. Много водачи бъркат в убеждението, че този мултифункционален спрей има смазващи свойства. Принципът на неговото деяние е сходен на този на керосина - почиства от остарялата лой и бързо се изпарява.
Използва се основно за премахване на лой, както и за премахване на наслойка, само че не и за смазване и отбрана на частите от изхабяване. Използвайки този спрей като смазка, рискувате да повредите механизма за заключване на вратата, което ще докара ди нуждата от неговата замяна.
Що се отнася до гумените уплътнения, предлагаме преди температурата на въздуха да падне под нулата, да ги смажете със специфична устойчива на заледяване силиконова грес.
Тя образува тъничък силиконов филм, който отблъсква водата и предотвратява разрушаването на гумените уплътнения. Освен това защищава вратата от заледяване.
Недостатъкът на полимерната грес е, че тя се отмива прекомерно елементарно. Най-добрият вид би бил потреблението на минерална смазка, която има по-дълготраен резултат и е устойчива на измиване.
Не забравяйте, че е належащо да се грижите за колата си, изключително през зимния сезон. Всички съставни елементи и елементи на автомобил, даже гумените уплътнения, пантите и брава на вратата, изискват внимание.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР