Замисляли ли сте се защо след секс се чувствате толкова

...
Замисляли ли сте се защо след секс се чувствате толкова
Коментари Харесай

Секс, гушкане! Ето кое ни сближава с партньора

Замисляли ли сте се за какво след секс се чувствате толкоз добре? Според ново изследване, оповестено в „ Human and social psychology “, това удовлетворение не се дължи единствено на чувствата, изпитани по време на акта, а и на близостта сред сътрудниците, осъществена с прегръдка.
В проучването вземат участие 335 души, които имат връзка. Те трябвало да дават отговор за това какъв брой постоянно вършат секс, удовлетворени ли са от живота, считат ли се за щастливи и какъв брой постоянно прегръщат половинката.
Хората, които вършат по-често секс и се прегръщат и допират повече, се усещат по-щастливи и показват, че са удовлетворени от живота.
След като преглеждат отговорите на участниците по-подробно, откривателите откриват, че по-скоро нежното допиране и прегръдките след секс вършат хората доста по-щастливи, в сравнение с самият секс. И по този начин заключват, че с цел да имаш хубаво въодушевление след всеки акт, близостта до обичания човек е доста значима.
„ Сексът наподобява освен потребен заради неговите физиологични или хедонистични резултати, само че и тъй като предизвиква близостта с колегата “, разяснява Аник Деброт, която е част от екипа, направил изследването. По думите ѝ, самият секс кара хората да се усещат ужасно, само че гушкането след него повишава хормоните на щастието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР