Замисляли ли сте се къде би бил вашият град по

...
Замисляли ли сте се къде би бил вашият град по
Коментари Харесай

Къде се е намирала вашата къща преди 750 млн. години

Замисляли ли сте се къде би бил вашият град по време на палеозойската епоха? Ако отговорът е да, то интерактивният глобус на уеб страницата на програмиста Йен Уебстър е тъкмо за вас.

Интерактивната карта на света показва по какъв начин се е трансформирал ландшафтът на нашата планета през последните 750 млн. години, привличайки потребителите с опцията да проследят къде се е намирал градът им в един или различен интервал от придвижването на тектоничните пластове.

Суперконтинентът Пангея се е „ раздрал “ преди към 175 млн. години. Преди да се оформи нормалният за наши дни образ на планетата, картата на света е претърпяла доста промени.

За да откриете своя град, належащо е да въведете на латиница названието му в търсачката в легия горен ъгъл на сайта. Може да изберете интервал във времето – от преди 750 млн. години до наши дни.

По отношение на останалите функционалности, „ глобусът “ работи на същия принцип като Гугъл Earth. Отличава се единствено по интензивостта на детайлизацията.

Уебстър прецизира, че ситуацията на заложените в търсачката градове е почти. Това обаче не трансформира увлекателността на процеса на проучване на историята на Земята.

Може да откриете своя град в океана, на уединен остров или измежду коралови рифове, както и да наблюдавате по какъв начин са се движели полюсите на планетата.

Освен това, според от определения времеви диапазон, на уеб страницата ще появява прозорец с къса информация за особеностите на съответния геологичен интервал./ profit.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР