Замисляли ли сте се, че можете да грешите в толкова

...
Замисляли ли сте се, че можете да грешите в толкова
Коментари Харесай

Къде грешим, когато взимаме душ всеки ден?

Замисляли ли сте се, че можете да грешите в толкоз просто нещо като дневния душ? Ето 5 правила, значими за здравето на кожата ни.

1. Внимателно с гореща вода

Горещата вода изсушава кожата и я кара да се лющи. Тя отмива прекалено много кожни мазнини и я оставя без отбрана. Също по този начин усилва притока на кръв, което постоянно води до зачервяване, възпаления и обриви.

2. Избягвайте продължителното къпане

Също като горещата вода, продължителният душ изсушава кожата прекомерно доста, което може да докара до обриви и сърбеж. Оптималната дълготрайност на всекидневния душ е към 10 минути.

3. Пенливите душ гелове и сапуни не са от изгода

Колкото повече е пяната, толкоз повече са незадълбочено дейните съставки в един душ гел. Това значи, че се натрупва защитния мастен пласт, което води до по-суха и грапава кожа. А антибактериалните препарати не вършат нищо друго, с изключение на да усилват устойчивостта на бактериите. Избягвайте ги.

4. Край на старите или мокри гъби

Мокрите гъби са идеална среда за отглеждане на бактерии и плесени, така че е значимо да ги сменяш най-малко един път месечно. Опитайте да употребявате хавлиена забрадка или ръкавица, която по-лесно се пере и суши. Не забравяйте да изсушаваш гъбата след приложимост.

5. Прекратете доста пламенно сушене

Подсушете тялото си с мека забрадка, оставяйки кожата леко влажна. Тогава използвайте обичания си крем (или кокосово масло) и кожата ви ще бъде гладка и здрава.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР