Замисляли ли сте колко вода се хаби месечно при ползване

...
Замисляли ли сте колко вода се хаби месечно при ползване
Коментари Харесай

Революция: Роден пенсионер изобрети иновативно тоалетно казанче

Замисляли ли сте какъв брой вода се хаби месечно при прилагане на тоалетната и по какъв начин това натоварва месечните сметки? А дали можем да се предпазим във време на пандемия от Коронавирус, когато употребяваме тоалетна на публични места?

Над тези въпроси е разсъждавал някогашния преподавател Георги Димитров, прочут като Амперабг. Самият той споделя за себе си, оповестява Българска национална телевизия.

"10 години съм професионален пенсионер, а преди този момент преподавател 40 години ".

Изобретателят се занимава с доста неща. Но най-новото му откритие е обвързвано с тоалетното казанче. Намерил е решение на значими въпроси, които касаят всеки един от нас - ниски разноски на вода, оттова и на средства и предотвратяване от нежелани болести.

"Най-интересното е че има огромен воден дирек. Побира 6 литра по инструкция на Европейски Съюз от 13.06.2013 година Изработено е от PVC 100 на 100 отпадъчно, найлон, няколко грама цветни метали, няколко грама, заема малко място, огромен воден дирек и в това време екологично ", изяснява Георги.

Тези нови казанчета към този момент се употребяват в публични институции и учебни заведения в Ямбол. А най-яркият образец за изгодата от тях е в спортното учебно заведение в града.

"Преди да слага моето казанче, плащаха 300-400 лева на месец, в този момент по 50-60 лв.. Т.е. напълно, напълно действителна икономическа изгода. Абсолютно действителна, тъй като те не се повреждат, не текат и магазинерите дори не ги харесват.

Водата се пуска с крайник, с цел да се предпазим от вероятно заразяване с ковид.

Нововъведението може да се приложи на всеки тип тоалетна паница. Интересът обаче все още не е огромен.

Димитров е записал в патентното ведомство изобретението си и не се опасява от индустриален шпионаж. А една сходна система, съгласно изобретателя й, излиза към 50 лв..

Амперабг не крие огромния си интерес към WC възлите, изключително в детските градини. Дава решение по какъв начин може да се акумулира аварийна вода, която да се употребява при повреда. Същото съгласно него може да се приложи и в хотелите, като WC системата работи с промишлена вода.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР