Заместването на естествената с изкуствена кожа е стъпка, която предприеха

...
Заместването на естествената с изкуствена кожа е стъпка, която предприеха
Коментари Харесай

Как се прави кожа от кактусови листа

Заместването на естествената с изкуствена кожа е стъпка, която започнаха редица огромни марки в стилния бизнес. И в последните години като че ли към този момент не е съвременно да се хвалиш с дреха от естествена кожа, тъй като най-вече да си навлечеш гнева на природозащитниците. А и като се замислим какво се случва с животните, с цел да се създаде една чанта или едно палто...

Затова и търсенето на други възможности не просто не стопира, а доближава до неподозирани хоризонти. Бяхме чували за пластмаса от кактусови листа, само че не предполагахме, че от тях може да се сътвори и различен материал - изкуствена кожа .

В това обаче ни убедиха мексиканците Адриан Веларде и Марте Казарез. Те са бизнесмени, които стоят зад марката Desserto , показан за пръв път през октомври 2019 година на Седмицата на модата в Милано.
 Снимка 484136

И двамата са работили в областта на модата, автомобилостроенето и производството на мебели и постоянно ги е мъчил въпросът за какво по-екологичните други възможности не са необятно публикувани в тези браншове.

И отговорът, до който стигат е, че различните първични материали не оферират същите качества, както обичайните. Така се ражда концепцията за издръжливата кожа от кактусови листа, която има период на валидност най-малко 10 години . Освен това, за производството й отиват доста малко запаси, тъй като задачата на бизнесмените е да работят за природата, а не против нея.
 Снимка 484135

Осъществяването на проекта се оказва комплицирана задача. Екипът на компанията прекарва две години единствено в проучване на няколко типа мексикански кактуси , с цел да се открият най-подходящите. И избират най-издръжливите на разнообразни климатични условия и с най-малките бодли, с цел да бъде по-безопасно за служащите.

Подбират се и се отрязват единствено зрелите листа на растението , без да се поврежда останалата част, с цел да има след 6-8 месеца нова продукция. След това листата се сушат на слънце в продължение на три дни, с цел да се реализиран нужните равнища на мокрота. После се подлагат на специфична обработка, с цел да се трансфорат в кактусовата веган кожа .
 Снимка 484134

Целият този развой изцяло умишлено е съгласуван с желанието да не се нанася щета на природата. За напояването на растенията се разчита единствено на дъждовна вода. Листата се сушат единствено под слънчевите лъчи.
 Снимка 484133

Кактусите не се пръскат с никакви химикали. Затова и кактусовата веган кожа е артикул, утвърден от PETA. Тази година завоюва премия и за най-устойчив и новаторски материал, побеждавайки още 1400 претендента .

" Фалшивото " месо е бъдещето

Веган предложенията са тук, с цел да останат

Създателите на Desserto не се целят единствено към стилната промишленост, а имат упоритостите техният новаторски артикул да влезе в необятна приложимост и в мебелната и автомобилна промишленост. А непрестанно повишаващия се брой поръчки, които получават, са явен знак, че от ден на ден компании гледат в същата посока, в която и те.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР