Полицията е изпратена в дома на Бритни Спиърс заради видео, показващо как певицата танцува с ножове

...
Заместниците на шерифа бяха извикани в дома на Бритни Спиърс
Коментари Харесай

Заместниците на шерифа бяха извикани в дома на Бритни Спиърс в Южна Калифорния в сряда, за да извършат проверка на здравето, след като певицата публикува видео в социалните медии, изобразяващо как танцува с ножове.

Някой близък до Спиърс нарече властите „наистина загрижени за нейното благополучие“, каза капитанът Дийн Уърти от офиса на шерифа на окръг Вентура пред CNN.

„Някои биха казали, че тя изразява творческата си свобода, а някои биха могли да твърдят, че това е опасно и има проблем с безопасността или загриженост за психичното здраве“, каза Уорти, но властите избраха да проверят благосъстоянието на певицата поради първоначалното обаждане от някой близък до Спиърс.

CNN се свърза с представител на Спиърс за коментар.

Първоначалното обаждане от сътрудника на Спиърс, чието име властите не назовават, беше до екипа за оценка на психичното здраве на полицейското управление в Лос Анджелис, който след това препрати обаждането към офиса на шерифа, каза Уорти.

Офисът на шерифа изпрати сержант, който „е имал множество предишни контакти с г-жа Спиърс в продължение на много години“ и който е имал разбирателство с певицата, в дома на звездата в Таузънд Оукс, Калифорния, за да провери нейното благосъстояние, каза Уорти .

Сержантът пристигнал в дома на Спиърс, каза Уърти, и с него се свързал по интеркома на входа от член на екипа по сигурността на Спиърс. Сержантът „обясни, че е бил там въз основа на информация, че [Спиърс] може да изпитва потенциална криза на психичното здраве или е в опасност от самонараняване“, каза Уорти.

Шефът на охраната на певицата каза на сержанта, че е със Спиърс, че няма заплаха за нейната безопасност и певицата не иска помощници да влизат в имота. Уърти каза, че адвокатът на Спиърс също се е обадил на сержанта, „обяснил, че току-що е говорил с певицата“ и „го е уверил, че няма проблеми с г-жа Спиърс психически, физически или по друг начин“.

В понеделник Спиърс сподели видео как танцува с нещо, което изглежда като два метални кухненски ножа в Instagram. По-късно тя актуализира публикацията с надпис: „Днес започнах да си играя в кухнята с ножове“, като по-късно добави: „Не се притеснявайте, те НЕ са истински ножове !!! Хелоуин е скоро!“

След като получи уверения от две независими страни, че Спиърс не е в опасност, Уърти каза, че сержантът е напуснал резиденцията.

През януари Спиърс беше обект на друга проверка на здравето, когато тя каза, че "шегаджийски телефонни обаждания" са накарали полицията да посети дома й.

Певицата публикува бележка в Twitter по време на посещението на полицията и каза: „Обичам и обожавам феновете си, но този път нещата отидоха малко прекалено далеч и моето лично пространство беше нарушено.“

Спиърс продължи да уточнява, че полицията „никога не е влизала“ в дома й и че след като пристигнали, „те бързо разбрали, че няма проблем и са си тръгнали веднага“.

Певицата се оплака, че инцидентът я е накарал да се почувства „обезпокоена и тормозена“ и че тя „отново е представена в лоша и нечестна светлина от медиите“.

„През този период от живота ми наистина се надявам обществеността и моите фенове, на които толкова много държа, да уважават поверителността ми занапред“, написа тя.

В изявление, изпратено по имейл до CNN през януари, Sgt. Джейсън Карол от офиса на шерифа на окръг Вентура потвърди, че отделът е „получил обаждания от загрижени фенове“, след като Спиърс изтри акаунта си в Instagram.

Дан Хечинг от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР