Заместникът на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов е предложен

...
Заместникът на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов е предложен
Коментари Харесай

Кой ще оглави националното следствие?

Заместникът на основния прокурор по следствието Борислав Сарафов е препоръчан за втори мандат като шеф на Националната следствена работа. Предложението е подписано от основния прокурор Иван Гешев и двама от членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

От държавното обвиняване показват в претекстовете си, че Сарафов има безспорни професионални и нравствени качества, както и над 26 години юридически стаж.



Междувременно служебният правосъден министър Крум Зарков прикани чиновниците на следствието да създадат избори и да посочат кой да оглави службата в идващите 5 години. Той уточни, че въпросът не би трябвало да се оставя в ръцете политици и кадровици и, че не би се поколебал да внесе кандидатура на следователите.

" България познава много избори по върховете на правосъдната система и постоянно те са противоречиви, както по процедурата, по този начин и по крайния резултат. Когато са били безспорни, постоянно е било, тъй като е била ангажирана самата професионална общественост и по тази причина нашият апел е в идващите две седмици, когато има опция да се вършат такива номинации, следователите също да заявят своето мнение по въпроса. ", прикани Крум Зарков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР