Заместник.-районният прокурор на Варна Милена Даскалова е освободена от ръководна

...
Заместник.-районният прокурор на Варна Милена Даскалова е освободена от ръководна
Коментари Харесай

Заместник.-районният прокурор на Варна изгоря заради запой в работно време

Заместник.-районният прокурор на Варна Милена Даскалова е освободена от управителна служба. Това реши Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет по формираното против нея дисциплинарно произвеждане поради абсурда от преди няколко месеца със запой в работно време, съобщи " Правен свят ".
На 13 март Даскалова и някогашният към този момент областен прокурор на Варна Цветанка Гетова (също уволнена поради това) напуснали работните си места по обяд и отишли в заведение, където останали до вечерта.

За визитата на двете очевидно незабавно е бил подаден сигнал, тъй като на мястото пристигнали проверяващи горестоящи прокурори, които видели двете си колежки в заведението, снели пояснения от сервитьорите и изискали касов бон, който до 15,30 часа посочил консумация на 6 ракии, две чаши с уиски и 2 бири. След това проверяващите си тръгнали, само че Гетова и Даскалова останали до 21 ч.

По случая бяха формирани дисциплинарни производства против двете за уронване престижа на правосъдната власт и неизпълнени служебни отговорности. Преди 3 седмици предходният състав на Прокурорската гилдия наложи същото наказване и на Гетова с 8 гласа " за " и един " срещу ". Днес наказването на Даскалова беше подкрепено от всички 11 членове на колегията.

Срещу Гетова и Даскалова има дисциплинарни каузи и за случай от края на м. година, когато жена подала сигнал в Министерство на вътрешните работи против мъжа, с който живее, тъй като я заплашил с ликвидиране. Особеното в проблема е, че въпросният човек към този момент е бил осъждан за убийството на първата му брачна половинка. След като разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на проверяващ служител на реда, като прекъснали разпита на потърпевшата. След това обяснили на дамата, че с подадената тъжба може да вкара мъжа в пандиза, а той имал доста познати и не бил това методът да се отбрани. Жената била разубедена и се отказала от сигнала си.

Заради този случай основният прокурор Сотир Цацаров беше изискал уволнението на Гетова. През май пък Цацаров командирова Гетова като редови прокурор във Видин за 3 месеца, а Даскалова беше пратена в Монтана, само че срокът на командироването им изтече. Даскалова беше и отстранена от управителна служба за 3 месеца, само че срокът изтече през септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР