Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев предложи руснаците, които

...
Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев предложи руснаците, които
Коментари Харесай

Медведев призова: Несъгласните с войната руснаци да заминават и да не се връщат

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев предложи руснаците, които се опълчват на войната, да изоставен страната и повече да не се връщат. Така той реагира на немската самодейност за опростяване на влизането на съветски поданици, които обществено се опълчват на съветската експанзия.

Според някогашния съветски президент Федерална Република Германия се готви да одобри тези, които " се опълчват на страната си и желаят нейното проваляне ".

„ Нека такива да отидат при германците допустимо най-скоро. И желателно окончателно под боязън от наказателна отговорност за фейкове за въоръжените сили “, написа Медведев в своя канал в Telegram.

Той също по този начин предлага да се дават преференциални условия за влизане в Русия на германци, които не са съгласни с политиката на „ украинската версия на наденицата (Шолц и сие) и сходни европейски дейци “.

На 30 май стана известно, че немското държавно управление е готово да опрости процеса на издаване на визи на обществени деятели, фигури и учени, които обществено подлагат на критика войната в Украйна. От мярката могат да се възползват: Служители на Неправителствени организации, приети за задгранични сътрудници или нежелани организации; Представители на несистемната съпротива, обществено осъдили военните действия; Журналисти от самостоятелни медии, „ които са подложени на репресии и закани, изключително въз основа на сериозното им отразяване на събитията “, или чиновници на прокремълски издания, уволнени поради техните антивоенни възгледи; Учени, оповестили се обществено срещу " специфичната интервенция ", заради което към този момент не могат да работят свободно в Русия.

Правилото важи единствено в случай че лицето е в " особена заплаха ". Приоритет ще се дава на хората, които „ имат връзка с Германия “. Решенията по всяко заявление ще се преглеждат поотделно с присъединяване на службите на Министерството на външните работи и оторизирания Кабинет по просвета и медии. Близки родственици на политически емигранти също ще могат да получат виза.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР