Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш
Коментари Харесай

Медведев обеща салюти от ракети за бъдещия завод за танкове в Украйна

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и някогашен президент и министър председател на страната Дмитрий Медведев назова известията за опцията за създаване на немски цех за танкове в Украйна " тролинг "  и напомни, че Русия разполага с подобаващи ракети за този случай, цитира думите му ТАСС.

" Новината за построяването на танков цех от концерна Rheinmetall в Малорусия прилича на първичен тролинг на киевския режим ", написа Медведев в събота в своя канал в " Телеграм ". Той добави, че в случай че германците въпреки всичко решат в действителност да построят подобен цех, то в Руската федерация ще го чакат с неспокойствие.

" Това събитие ще бъде уместно маркирано със салюти от ракети " Калибър " и други пиротехнически средства ", акцентира някогашният съветски президент и министър председател.

Ръководителят на Rheinmetall Армин Папергер сподели по-рано, че отбранителният тръст договаря с Киев за построяването на цех в Украйна, който ще може да създава до 400 от най-новите танкове Panther (Panther KF51) годишно. Папергер означи, че Rheinmetall чака решение през идващите два месеца.

Panther беше показан през лятото на 2022 година като съперник на главния военен танк Leopard на Бундесвера. В Русия той се преглежда като немски отговор на новото потомство съветски танкове Т-14, основани на платформата Армата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР