Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа
Коментари Харесай

Медведев: Западните демагози ще преглътнат използването на всякакво оръжие в Украйна

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа нов пост в Telegram, отдаден на въпроса, който около провежданите в Донбас и окупираните през последните месеци територии на Украйна референдуми за присъединение към Русия напоследък се разисква от ден на ден - вероятното потребление на нуклеарно оръжие.

Постът е озаглавен " Още един път за потреблението на нуклеарни оръжия " и гласи:

Нашите врагове обичат да вършат високопарни изказвания. Да оперират с термините " независимост ", " народна власт ", " задача ". В реалност това е просто ритуална словесна диария. Фонтаните от диарийна демагогията, съчетана със злобна грачеща изразителност, от дълго време са потвърдени оръжия на англосаксонския свят, с които те заливат останалата част от човечеството в опит да отстояват своята изключителност и правото си да ръководят света.

Темата на последните няколко дни е съветската нуклеарна опасност.

[Президентът на Съединени американски щати Джо]Байдън и [премиерът на Англия Лиз] Тръс, всякакви вторични блинкеновци и съливановци, пръскайки с атлантическа слюнка, изискват от Русия да махне ръката си от " нуклеарното копче ". Всички дружно непрестанно ни заплашват с " ужасни " последствия, в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие. А младата по мозъка си лондонска вуйна напряко е подготвена незабавно да стартира замяна на нуклеарни удари с нашата страна.

Налага се да припомня още един път - за тези глухи, които чуват единствено себе си. Русия има право да употребява нуклеарни оръжия, в случай че е належащо. В авансово избрани случаи. В строго сходство с Основите на държавната политика за нуклеарно въздържане. Ако ние или нашите съдружници бъдем нападнати с такива оръжия. Или в случай че една експанзия с потребление на стандартни оръжия би заплашила самото битие на страната ни. Наскоро президентът на Русия го съобщи напряко.

Освен това ще създадем всичко допустимо, с цел да попречим на враждебно настроените ни съседи да се снабдят с нуклеарно оръжие. Например нацистка Украйна, която през днешния ден се ръководи директно от страни от НАТО.

Безсмислено е да разчитаме на разсъдъка и политическата воля на киевския режим. Но към момента има нежна вяра за здравия разсъдък и възприятието за самозапазване на вражеските страни, които ги насърчават. Те схващат, че в случай че опасността за Русия надвиши открития лимит на заплаха, ще се наложи да реагираме.

Без да желаеме позволение от никого, без дълги съвещания. И това сигурно не е блъф.

Въпросът е в друго. Нека си представим, че Русия е принудена да употребява най-могъщото си оръжие против украинския режим, който е направил огромен акт на експанзия, рисков за самото битие на нашата страна. Предполагам, че НАТО няма понечи да се намеси директно в спора при подобен сюжет. В края на краищата сигурността на Вашингтон, Лондон и Брюксел е доста по-важна за Северноатлантическия алианс, в сравнение с ориста на никому ненужната загиваща Украйна, даже и тя да е щедро снабдена с разнообразни оръжия. Доставката на модерни оръжия е просто бизнес за западните страни, въпреки и щедро подправен с омразата към нас. Нищо повече. Задокеанските и европейските демагози нямат желание да загинат в нуклеарен апокалипсис. Ето за какво те ще преглътнат потреблението на всевъзможни оръжия в сегашния спор. Някак си по този начин...

Би било добре, в случай че управляващите в Киев най-малко частично осъзнаят този печален извод. Уви, това е съвсем нереалистично. Те са в непрекъснат боен възторг с къси паузи за странни наркотични сънища, написа Медведев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР