Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев защити

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев защити
Коментари Харесай

Въпросът с Курилските острови е неразрешим, убеден Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отбрани решението на Москва за преустановяване на договарянията за Курилските острови с Япония.

" Русия отхвърли да разисква кротичък контракт с Япония. В подтекста на ориста на Курилските острови това решение е исторически целесъобразно, просрочено и заслужено ", написа той в Телеграм.

Той също по този начин означи, че в ъпросът с Курилските острови е неосъществим за решение и че и двете страни са наясно с това. " Така че договарянията за Курилските острови постоянно са били от алегоричен темперамент ", заключи Медведев.

По-рано през днешния ден да анулира договарянията като " сурово ", " безпричинно " и " недопустимо ".
 Япония осъди
Япония осъди " неприемливия ход " на Русия за Курилските острови

Москва разгласи, че се отдръпва от мирните договаряния

Вчера съветското външно министерство съобщи, че акцентирайки като причина глобите на Токио против Москва поради дейностите й в Украйна.

Руската страна разгласи, че се отдръпва от разговора с Япония за определяне на взаимни стопански действия в южните Курили и блокира удължаването на статута на Япония като сътрудник в секторния разговор на Организацията за черноморско икономическо съдействие .

Москва акцентира и че цялата отговорност за нанесените вреди на двустранното съдействие е на самата Япония и се носи от Токио, който " умишлено направи избор в интерес на антируския курс, вместо да развива взаимноизгодно съдействие и добросъседство ".

Япония наложи наказания на висши чиновници на Русия, в това число на президента Владимир Путин, редица предприемачи, депутати, както и юридически лица. Освен това Япония лиши Русия от комерсиалния ѝ статут на най-облагодетелствана нация.
 Москва се отдръпва от договарянията с Япония за Курилските острови
Москва се отдръпва от договарянията с Япония за Курилските острови

В изказването се акцентира и че цялата отговорност е на самата Япония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР