Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев публикува

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев публикува
Коментари Харесай

ISW за визията за мир на Русия и напредъка на фронта

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разгласява обстоен апел за цялостно унищожаване на украинската страна и нейното усвояване към Руската федерация. Своя документ той евфемистично назова " формула за мир ".

, а по-скоро съставляват действителните планове на Кремъл за Украйна.

Медведев стартира " мирния проект ", като риторично лишава Украйна от нейния суверенитет, наричайки я " някогашна " страна и слага името ѝ в кавички. Той излага седемте точки.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Седемте точки включват: признание от Украйна на военното ѝ проваляне, цялостна и безусловна украинска капитулация и цялостна " демилитаризация " ; признание от цялата интернационална общественост на " нацисткия темперамент " на Украйна и " денацификацията " на държавното управление на Украйна; изказване на Организацията на обединените народи (ООН), лишаващо Украйна от нейния статут на суверенна страна според интернационалното право, и декларация, че на всички страни, наследници на Украйна, ще бъде неразрешено да се причисляват към всевъзможни военни съюзи без единодушието на Русия; оставка на всички украински управляващи и незабавни краткотрайни парламентарни избори; украинските репарации да бъдат изплатени на Русия; публично признание от краткотрайния парламент, който ще бъде определен след оставката на настоящето държавно управление на Украйна, че цялата украинска територия е част от Русия и приемането на акт за " обединяване ", който включва украинската територия в Руската федерация; и най-после разпускането на този краткотраен парламент и приемането от Организация на обединените нации на " обединяването " на Украйна с Русия.
 Медведев предлага различна формула за мир в Украйна
Медведев предлага различна формула за мир в Украйна

Тя се състои от шест точки

Призивите, които той насочва, наподобяват крайни, само че всяка една от седемте точки е част  от идеологията на Кремъл и декларираните военни цели и оправдания. Медведев само ги е синтезирал.

Руският президент Владимир Путин откри правилата в публикацията си от 2021 година " За историческото единение на руснаци и украинци ". Путин твърди в тази публикация, че украинците и руснаците са исторически един единен народ, който е бил принудително и незаслужено разграничен от външни незаконни сили. Путин употребява публикацията, с цел да подкопае суверенитета на Украйна и претенциите върху нейното лично политическо, обществено, историческо, езиково и културно развиване - все оферти, които са в основата на апелите на Медведев за разформироване на Украйна като юридическо лице и цялостното ѝ усвояване в Руската федерация.

Путин и други съветски публични лица от дълго време са сложили осведомителни условия, с цел да дефинират Украйна като интегрална и неделима част от съветската територия и са сложили задачата на Русия в Украйна като " сливане " на украинските територии с тяхната хипотетична историческа татковина.
 Путин написа публикация за Украйна: Все повече се убеждават, че на Киев не му е необходим Донбас
Путин написа публикация за Украйна: Все повече се убеждават, че на Киев не му е необходим Донбас

Обещанията на Зеленски за мир се оказали неистини

Така, съгласно изложеното от двамата, излиза наяве, че мирът за Русия значи края на Украйна като суверенна и самостоятелна страна . Тези, които се застъпват за напън върху Украйна да стартира договаряния с Русия, би било добре да се съобразят с тази непрекъснато повтаряна съветска позиция.

Украинският главнокомандващ генерал-полковник Александър Сирски съобщи на 14 март, че неуточнени украински елементи, които са ситуирани на фронтовата линия отдавна, са почнали ротации.

Сирски съобщи, че тези ротации, по време на които дислоцираните елементи ще бъдат сменени на фронта с по-нови, ще оказват помощ за стабилизиране на оперативната конюнктура, само че не посочи къде по фронтовата линия  се организират, с цел да резервира украинската оперативна сигурност.

Украинските сили евентуално няма да могат да извършат обилни ротации в региони, където украинското командване реши, че обстановката е сложна или има риск от съветски пробив. Докладваното начало на украинските ротации допуска, че украинското командване има вяра, че обстановката се е нормализирала задоволително, с цел да може украинските войски да се ротират.
 Сирски: На две места има опасност от бездънен пробив на съветски елементи
Сирски: На две места има опасност от бездънен пробив на съветски елементи

Главнокомандващият разпореди изпращане на подкрепления

Руските сили може сега да ангажират тактически и оперативни запаси за боевете в Източна Украйна в опит да поддържат и евентуално да засилят темпото на настоящите съветски настъпателни интервенции . Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец съобщи на 14 март, че съветското военно командване дава тактически и оперативни запаси за настъпателните старания в Лиманското направление, покрай Бахмут и западно и югозападно от Донецка област. Целта е да попречи на украинските сили да стабилизират в допълнение фронтовата линия в тези области.

Машовец съобщи, че доста от тези запаси са били предопределени да употребяват очакван съветски пробив на украинската защита , а не безусловно да поддържат актуалните съветски настъпателни интервенции против стабилизиране на украинските отбранителни позиции.

Руските сили към момента разполагат с подобаващи запаси за по-нататъшно усилване на настъпателните интервенции, само че тези запаси евентуално ще бъдат незадоволителни, с цел да разрешат на съветската войска да срине украинската защита.

Преди това се бореха да реализират повече от постепенни незначителни тактически облаги в Украйна от средата на 2022 година и въвеждането на тактически или даже лимитирани оперативни запаси единствено по себе си не трансформира съветските вероятности за оперативно обилни победи. Руските сили към момента не са показали качества за осъществяване на здрави механизирани маневри за бързо завладяване на огромни сектори от територия.

Руската дарба да реализира обилни победи   и продължаващите забавяния ще усилят риска в дълготраен проект. Недостигът на украински материали може да направи сегашната украинска фронтова линия по-крехка, в сравнение с демонстрира относително бавният прогрес на Русия в разнообразни браншове.
 Борел към Съединени американски щати: Помощта за Украйна не може да чака
Борел към Съединени американски щати: Помощта за Украйна не може да чака

Изходът от войната в Украйна ще бъде решен тази пролет или лято, съгласно него

Добре снабдените украински сили потвърдиха, че могат да попречат на съветските сили да реализират даже незначителни победи  и няма причина да се съмняваме, че украинските сили с задоволителна западна помощ за сигурност биха могли да стабилизират актуалната фронтова линия.

Трудните метеорологични и теренни условия напролет на 2024 година евентуално ще лимитират ефикасните механизирани маневри от двете страни на линията и в допълнение ще лимитират съветските благоприятни условия за реализиране на забележителен тактически прогрес, до момента в който земята към момента е кална.

Руските сили евентуално ангажират тактически и оперативни запаси , с цел да поддържат темпото на своите офанзивни интервенции, с цел да натиснат актуалните преимущества против зле квалифицираните украински сили, преди наземните условия да забавят общия действен ритъм в Украйна. Може също по този начин да се стремят да запазят темпото на своите офанзивни интервенции до пролетта на 2024 година, без значение от сложните метеорологични условия и теренни условия, в опит да употребяват дефицита на украински материали, преди обещаната западна помощ за сигурност да дойде в Украйна. Съобщава се, че съветските сили се приготвят за ново настъпателно изпитание в края на май или лятото на 2024 година и западната помощ за сигурността на Украйна евентуално ще играе значима роля при определянето на вероятностите на това изпитание.

Докладваното съветско прекачване на тактически запаси в нови региони на фронтовата линия показва евентуалната дарба на Русия динамично да балансира и преразгледа своите офанзивни старания. Съобщенията на Машовец за прехвърлянето на детайли от 10-ти танков полк на ДНР югозападно от град Донецк и детайли от 272-ри мотострелкови полк на 1-ва гвардейска танкова войска в посока Лиман са забележителни, защото тези детайли евентуално са били запаси в други направления, където Руските сили организират настъпателни интервенции.

Британският вестник The Times заяви на 14 март, че английското държавно управление счита, че Русия съзнателно е заглушила сателитния сигнал на аероплан, пренасящ английския министър на защитата Грант Шапс назад в Обединеното кралство от Полша.

Британски чиновници считат, че руснаците са заглушили сателитния сигнал на изтребителя Dassault 900LX Falcon на Кралските военновъздушни сили, транспортиращ Шапс, неговия личен състав и определени публицисти назад в Обединеното кралство, откакто са следили ученията на НАТО Steadfast Defender в Полша. Съобщава се, че заглушаването на сигнала е повлияло на GPS сигналите за към 30 минути, до момента в който самолетът е летял покрай Калининград, като също е попречило на пасажерите да имат достъп до интернет на мобилните си телефони. Данните от уеб страницата за следене на GPS разстройства GPSJAM демонстрират, че огромна част от северна и централна Полша и района на Балтийско море са имали високи равнища на заглушаване на GPS на 13 март.
 Русия заглушила сигнала в самолета на английски министър край Калининград?
Русия заглушила сигнала в самолета на английски министър край Калининград?

Имало е разстройства в GPS сигнала за към 30 минути

ISW по-рано заяви, че спиранията на GPS в Балтийския район и огромна част от Полша в края на декември 2023 година и началото на януари 2024 година може да са били свързани с съветската електронна война в Калининград.

Не е ясно дали съветските сили съзнателно са се прицелили в самолета, само че като се имат поради скорошните GPS разстройства в този район, Русия може и да стои зад това. Русия може да е реагирала на неотдавнашното известие на Шапс за удължение на разполагането на английските системи за противовъздушна защита Sky Sabre в Полша до края на годината. Това прокремълски блогъри показаха като  осведомителната интервенция за показване на Запада като заплашващ Русия.

Продължаващите лимитирани евентуално ще принудят Кремъл да избере сред възнаграждение на репутационни или ресурсни разноски в отговор на нахлуванията. Руски източници, в това число съветското Министерство на защитата (МО), не престават да настояват, че евентуални детайли от общоруския проукраински Руски доброволчески корпус (РДК) и Легион " Свобода на Русия " (ЛСР) основно Теткино, Курска област и Козинка и Спордарюшино, Белгородска област на 14 март, само че съветските граничари са отбили офанзивите.
 Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област
Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област

Има починали и ранени цивилни и повреди по сградния фонд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР