Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев смята, че

...
Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев смята, че
Коментари Харесай

Медведев: Посланиците на страните от ЕС трябва да бъдат изгонени от Русия

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев счита, че посланиците на страните от Европейския съюз (ЕС) би трябвало да бъдат изгонени от Русия, а равнището на дипломатическите връзки с техните страни би трябвало да бъде намалено. Причината за настояването му е отводът им да се срещнат с съветския външен министър Сергей Лавров.

Той изрази това мнение в X, представен от ТАСС.

" Посланиците на страните от Европейски Съюз в Русия отхвърлиха да се срещнат с съветския външен министър. Уж по съвет на Брюксел. Това опонира на самата концепция за съществуването на дипломатически задачи и назначението на посланици ", написа политикът.

" Всъщност всички тези посланици би трябвало да бъдат изгонени от Русия, а равнището на дипломатическите връзки със страните от Европейския съюз би трябвало да бъде намалено ", добави той.

Припомняме, че последно Германия упрекна Русия в опит да раздели Европа, след приключване на прихванат запис на немски военни полемики за това по какъв начин да се поддържа Украйна.

Миналата седмица съветските медии разгласиха аудиозапис от среща на висши немски военни, извършена от Webex, обсъждаща оръжия за Украйна и евентуален удар на Киев по мост в Крим.

Германия удостовери достоверността на 38-минутния диалог, заявявайки, че проверява това, което назова явен акт на подслушване от страна на Русия, което е част от " осведомителна война ".

Участниците в диалога разискват вероятната доставка на крилати ракети Taurus на Киев, което канцлерът Олаф Шолц до момента обществено отхвърли твърдо. Те също по този начин разискват по какъв начин Франция и Англия доставят свои лични крилати ракети.

Въпреки че до момента има дребен обществен отговор от страна на съдружниците на записа, анализаторите споделят, че той евентуално ще обтегне връзките, като се има поради, че е различен огромен пробив в сигурността и разкрива степента на нежеланието на Германия да се намеси прекалено много във войната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР