Заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова изрази изненада

...
Заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова изрази изненада
Коментари Харесай

Надежда Йорданова критикува назначението на транспортния министър за координатор на изборния щаб

Заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова изрази изненада и неразбиране от решението транспортният министър да бъде назначен за координатор на предизборния държавен щаб . Йорданова акцентира неналичието на съответстващи пълномощия на министъра в подтекста на идните избори:

„ Министърът на превоза няма нито една функционална подготвеност, нито една, по организацията и провеждането на изборите! Дори превозването на изборните бумаги и машини до изборните секции не е негова отговорност. ”

Тя добави, че този случай е следващият образец за политически игри от страна на служебното държавно управление , което не съумява да избегне изкушението да взе участие в опити за реваншизъм.

„ Служебните държавни управления, в това число с заканите за бюджетен недостиг от 6% и високи цени на горивата, демонстрират, че те не се отхвърлят от присъединяване в политическите игри “, сподели Йорданова пред „ БНР “.

Йорданова също по този начин акцентира, че ПП-ДБ не има намерение да внася оферти за промени в Изборния кодекс и изрази вяра другите партии също да се въздържат. Тя обоснова своята позиция с това, че „ нови изборни правила би трябвало да се вършат в по-спокойни времена “ .

В подтекста на идните избори Йорданова регистрира напредъка на договарянията сред „ Да, България “, „ Демократи за мощна България “ и „ Продължаваме Промяната “ за общо явяване на националните и европейските избори :

„ Разговорите се водят, уповавам се да приключат бързо и сполучливо. Дължим на обществото консолидация, в тези сложни времена не можем да разделяме гласоподавателите. ”

Йорданова акцентира нуждата от продължение на промените в службите и правосъдната система  и настоя за бързо, обективно и всестранно следствие на свадите, засягащи институциите.

Надежда Йорданова: През последните дни още веднъж стана ясно за какво е нужна правосъдна промяна

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР