Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Деница Сачева отрече версията

...
Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Деница Сачева отрече версията
Коментари Харесай

Сачева: Посолството няма нищо общо с оставката на Вежди!

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Деница Сачева отхвърли версията на Вежди Рашидов за напускането му на Народното събрание и политиката. През предходната седмица Рашидов съобщи, че когато е напускал ГЕРБ, са му споделили, че Сачева е съобщила за позвъняване от " Галя от посолството " да пита какво вършат с него.

" Една Галя от Американското посолство сега ръководи страната, колкото и иронично да звучи. Обажда се, пита какво ще ме вършат. Не знам коя е. Не съм го споделил аз, госпожа Сачева е споделила, че тя се е обадила от посолството пред сътрудници. Предполагам, че на " герберите " звъни. За други случаи не знам - знам за моя ", сподели той пред Би Ти Ви, без да заяви цялото име на служителката.

Днес пред Би Ти Ви Сачева съобщи, че нито един представител на посолство не ѝ е звънял, с цел да пита каквото и да било за Вежди Рашидов. Добави, че работи с доста посолства, включително американското, само че в никакъв случай не е водила диалози, в които да се разясняват назначения. По думите ѝ всички диалози с посолствата са обществени и след тях има прессъобщения.

" Дълго време мълчах по този проблем. Това, което сподели Рашидов е толкоз несериозно, месеци наред се борих с цел да вардя неговия престиж и достолепие ", уточни Сачева. Подчерта, че когато парламентарната група е обсъждала случая с Рашидов, тя е била единственият човек, който го е защитил.

" Тази версия за Галя от посолството продължава да върви. Тя е изключитено недостойна, както по отношение на нас и американското посолство, по този начин и по отношение на смисъла на това да бъде някой в политиката. Винаги съм проявявала почитание към господин Рашидов, неговата възраст, неговия гений, неговата работа, и по тази причина мълчах ", сподели Сачева.

На спомагателен въпрос дали въпреки всичко познава въпросната Галя, тя отговори уклончиво, че познава доста чиновници на американското посолство.

Бившият министър на културата напусна Народното събрание и политиката при започване на септември, откакто се популяризира негово изявление по адрес на дамите, жертви на принуждение. В диалог със зам.-председателите на Народното събрание Росица Кирова и Никола Минчев той споделя: " Всички к**ви се разсъниха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна. "

До оставката му се стигна, откакто последва остра реакция от ГЕРБ, като парламентарната група на партията се разграничи от него и изиска да напусне председателския пост на Комисията по просвета и медии в Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Минути след настояването им Рашидов се отдръпна от двата поста, само че не се отхвърли да е народен представител. Ден по-късно той въпреки всичко разгласи, че напуща Народното събрание и политиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР