Заместник-председателят на парламента Ива Митева от Има такъв народ посочи

...
Заместник-председателят на парламента Ива Митева от Има такъв народ посочи
Коментари Харесай

Скандалът с решетките пред НС: Ива Митева посочи Никола Минчев като отговорен

Заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева от " ИТН " уточни Никола Минчев като виновен за решението да бъдат сложени железни решетки на централния вход на Народното събрание.

Председателят на Народно събрание от самото начало е знаел за тях, сподели Митева в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. След изискана от нея информация се оказало, че още през януари Минчев дал единодушието си за решетките и посредством докладна изискал обезщетени разноски за тях от бюджета.

Пред БНР, че до слагането на решетките се е стигнало след митинга против зелените документи през януари, когато имало прибив в сигурността. Обсъдени били разнообразни ограничения за сигурност, в това число за слагане на решетки на прозорците на първия етаж. Постъпило писмо от НСО с съответни оферти, адресирано до основния секретар.

Никола Минчев твърди, че не е знаел, че са осъществени огледи, нито че е постъпила съответна оферта. До него стигнала докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски в бюджета и той не обърнал внимание, че има план за слагане на железни уреди.

" Всичко, което се случва с Народното събрание, безспорно е моя отговорност ", сподели още Минчев. Той се надява сагата с решетките да остане неприятен спомен от историята на 47-то Народно заседание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР