Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПП се е

...
Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПП се е
Коментари Харесай

Никола Минчев ще оглави листата на Продължаваме промяната за евроизборите?

Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев от Политическа партия се е съгласил да оглави листата на групировката за евроизборите. Това значи, че се отхвърля да оглави Народното събрание при ротацията, каквато беше първичната сделка и постът най-вероятно ще бъде за Атанас Атанасов от Демократична България.

За част от политическите обединения изборите през юни за Европейския парламент още са надалеч, само че за други - не. В края на тази седмица Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира по тематиката.

От " Възраждане " пък оповестиха, че са получили покана да се причислят към групата на крайнодесни партии " Идентичност и народна власт ", в която членуват " Национален общ брой " на Марин Льо Пен, нидерландската " Партия на свободата " на Вилдерс.

Никола Минчев отпред на Народно събрание след ротацията беше част от джентълменското съглашение на ръководещите при излъчването на държавното управление. Напоследък се заприказва и за Атанас Атанасов като вид и даже, че въпросът може да бъде решен с вътрешен избор. А Миналата седмица министър председателят Денков означи, че Никола Минчев е подобаващ за евродепутат.

" Никола Минчев може да е добър лидер на листата за Европарламента ", съобщи Николай Денков.

Предстои управлението на Политическа партия да утвърди Никола Минчев за лидер на листата. Дотогава би трябвало да се вземе и друго значимо решение на лидерско равнище - дали Политическа партия и Демократична България ще се явят дружно или поотделно на евровота. ГЕРБ и Движение за права и свободи още не желаят публично да разясняват тематиката. " Възраждане " обаче са си сложили задачата да са първостепенна политическа мощ на изборите. Имат и профил на претендентите, които ще повдигнат.

" Трябва да са хора, които да могат да имат без значение мислене, изключително на място като Европейския парламент. И да са изцяло осведомени с българските национални ползи ", сподели Костадин Костадинов.

Костадинов разгласи, че договарянията за присъединението им към групата " Идентичност и народна власт " в Европарламента са доста напреднали.

" Ние към този момент сме поканени, остава единствено да преценим.

- Кога ще прецените?

- Когато преценим ", посочи Костадинов.

Националният съвет на Българска социалистическа партия в събота ще даде старт на подготовката за евроизборите, а през април ще подредят и кандидатската листа. Този път подборът ще бъде доста деликатен. Всеизвестен факт е, че управлението на Българска социалистическа партия е в много напрегнати връзки с огромна част сегашните евродепутати, издигнати от Българска социалистическа партия.

" Ще бъдем много по-внимателни и много по -предпазливи, когато идват предложенията от структурите, защото очевидно е, че тук-там някой път се правят и пропуски, т.е. отговорността на Националния съвет ще е на висотата на това да предложи хора такива, които да пазят българските ползи ", сподели Георги Свиленски - зам.председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

От Има Такъв Народ още не бързат да приказват за евровота на 9 юни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР