Заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева очаква постоянните парламентарни комисии

...
Заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева очаква постоянните парламентарни комисии
Коментари Харесай

Спорове за разпределението на комисиите в НС

Заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева чака непрекъснатите парламентарни комисии да бъдат образувани до края на тази седмица. Окончателното им систематизиране към момента не е готово.

Мнозинството не е готово с разпределението на комисиите и по въпроса има разногласия измежду съдружните сътрудници.

Според Ива Митева всички непрекъснати комисии би трябвало да са подготвени още тази седмица и при подобен хетерогенен парламент е доста значимо кой ще ги оглави:

„ Апелирам да успеем да се организираме да създадем комисиите. Има разногласия, тъй като гледаме предложенията за ръководители, въпреки всичко, изключително по-опитните народни представители, постоянно знаят, когато някоя партия желае избран пост, за кого го желае “.

Не е ясно какъв брой и кои комисии ще бъдат за опозицията. Заместник-председателят на Народното събрание счита, че комисиите по конституционни въпроси и по бюджет и финанси би трябвало допустимо най-бързо да проработят:

„ Там са правосъдната промяна, КПКОНПИ - в правната комисия, въпроси, които би трябвало да стартираме съществено да обсъждаме - измененията, и да стартираме да ги пишем най-много “.

Решението за „ зелените документи “ в Народното събрание би трябвало съществено да се разиска и най-вероятно ще остане за януари следващата година, сподели още Ива Митева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР