Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия ВОЛЯ Веселин

...
Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия ВОЛЯ Веселин
Коментари Харесай

"Воля" става партньор на патриотичните европейски партии

Заместник-председателят на Народното събрание и водач на партия ВОЛЯ Веселин Марешки е на работно посещаване в Брюксел по покана на водачите на "Движение за Европа на нациите и свободите ". Той организира среща с домакините си в постройката на Европейския парламент, където се състоя и взаимна конференция за бъдещото партньорство.

В срещата от българска страна участваха също и депутатите от ПГ на ВОЛЯ Полина Цанкова - зам.-председател на Комисията по външна политика, както и Андон Дончев - ръководител на Комисията по политиките за българите в чужбина.

"Решението ни да приемем поканата да се присъединим тъкмо към това европейско политическо семейство е плод на сериозен разбор на трендовете в Европейски Съюз. От ВОЛЯ сме уверени, че бъдещето на Европа е в опазването и развиването на националната еднаквост. За всички е повече от ясно, че Европа в този й тип не удовлетворява нито една от страните -членки. Имаме потребност от нова, изменена Европа ", съобщи Веселин Марешки.

Той акцентира, че поканата точно към ВОЛЯ от страна на "Движението за Европа на нациите и свободите ", е явен индикатор за това кой в България е притежател на същинските патриотични хрумвания. Лидерът на ВОЛЯ посочи, че два са главните правила, които сближават партията му с Движението - това са патриотизмът и свободата. "В днешното време на тотална глобализация някои ни внушават, че патриотизмът е остаряла идеология. Ние считаме тъкмо обратното- че това е бъдещето.

Европа ще бъде доста по-силна и сполучлива, в случай че всяка нация резервира идентичността си. Няма по какъв начин да създадем мощна Европа от голям брой обезличени народи ", съобщи Марешки. По отношение на свободата в политиката, той акцентира, че следващата година България ще означи 30-ата годишнина от началото на демократичните промени. "Пред този преход ние се нагледахме на доста подвластни политици и задкулисие. Това извънредно доста обезвери хората. Затова им е необходим различен образец, който да им вдъхне вяра, че можем да се разделим с първото място на най-корумпирана и най-бедна страна в Европейски Съюз. Партия ВОЛЯ е тъкмо подобен образец - на свободни и честни хора, на същински патриоти ", сподели Марешки.

Никола Бей - съпредседател на парламентарната група "Европа за нациите и свободите ", съобщи, че Движението поддържа напълно ВОЛЯ в битката против картелите в България и корупцията. Георг Майер от австрийската Партия на свободата акцентира смисъла на директната народна власт в страните -членки на Европейски Съюз и съобразяването с волята на хората.

Във Facebook профила на Движението за Европа на нациите и свободите, европейските политици особено означиха днешната среща и написаха: "Добре пристигнали, другари от България - да живее Европа на нациите "!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР