Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е поставена под домашен

...
Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е поставена под домашен
Коментари Харесай

Член на парламента в Скопие с обвинение по делото за корупция ”Рекет”

Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е сложена под домакински арест, заяви МИА. Тя е измежду обвинените по делото за корупция „ Рекет “.
След експлоадирането на абсурда преди няколко месеца Ременски беше доста бързо свалена от заместник-председателския пост в ръководещата партия СДСМ. С обвиняване по същото дело е задържаната през август някогашна шефка на Специалната прокуратура Катица Янева.

В огромният скандал за корупция, по който Съединени американски щати и Сърбия желаеха бистрота, е забъркан македонският олигарх Йордан /Орце/ Камчев. Той упрекна двама души - Боян Йовановски-Боки 13 и Зоран Милески – Кичеец, че са го рекетирали и са му обещавали унищожаване на " мярката задържане под стража ", връщане на паспорта и цялостно прекъсване на следствието против него от страна на Специалната прокуратура (СП) в делото " Империя ", където той е обвинен. От публикуваните обществено аудиозаписи стана ясно, че ръководителят на СП Катица Янева дава обещание на Камчев, че " всичко ще бъде наред ".

Камчев, който е разследван за пране на пари, корист с власт и присъединяване в проведена незаконна група заяви, че Йовановски и Милески са му поискали 8 млн. евро, с цел да спре следствието против него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата.

Припомняме, че Йордан Камчев беше препоръчан за почетен консул на България предходната година, само че управляващите в Скопие не поддържаха това предложение. От оповестените документи на проверяващите стана ясно, че Камчев има и български паспорт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР