Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е декларирал

...
Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е декларирал
Коментари Харесай

Апартаменти и тераси: Заместник-шефът на КПКОНПИ също не декларирал пълната цена на имот?

Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е заявил цялостната цена на жилища и остъклена тераса от 244 кв. м. Това написа уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ". Славчев е един от хората, които би трябвало да проверяват Георгиев и вероятно да вземат решение за отстраняването му от поста по процедурата на Антикорупционния закон.
В декларацията на Славчев е маркирано, че терасата от 244 кв. метра коства 38 000 лева . В Имотния указател се вижда, че същата остъклена тераса е изповядана на цена 216 419 лева , само че придобивката е взаимна, а освен на Славчев.
От оповестени фотоси през Гугъл Earth проличава, че постройката е със стабилен покрив и е изцяло пригодена за целогодишно обитаване.
Достъп до терасата имат три жилището на първия етаж на постройката на ул. " Нишава " 4 в кв. " Хиподрума ". Един от тях е благосъстоятелност на Антон Славчев, а другият е на неговата близка Зорница Атанасова Тодорова. Третото жилище се води “ателие” и е закупено от брата на Антон Славчев – Светослав, който също се е присъединил в пазаруването на терасата.
Според " Биволъ " цената на жилището на Антон Славчев е явно под всевъзможни пазарни стойности, защото той е платил за 62,6 кв/метра и три гаража (17,13 и 13 кв.м.) единствено 29 251 лева . В декларацията му те са разказани по следния метод: апартаментът “18 639 лева и приращение” и гаражите “10 610 и приращение”.
Тодорова пък е платила 20 140 лева . за 64 кв. метра . Така междинната цена на жилищата им се оформя към 150-160 евро на кв.м, а на гаражите по 100 евро на квадрат. По същото време в " Хиподрума " са изповядвани покупко-продажби на цени от близо 1000 евро на кв.м., демонстрира статистиката за междинни цени на продажбите в уебсайт за недвижими парцели.
Става ясно, че братът на Славчев е дал много повече – 97 946 лева за ателие от 80 кв. метра или 620 евро на кв. метра .

От " Биволъ " разгласиха и фотография на Антон Славчев с починалия Константин Димитров-Самоковеца от интервенция по негово задържане с коментар: " Хуманни времена бяха. Задържат най-големия контрабандист безгрижно, със смешки и закачки. Няма вериги, маски, жилетки... А в този момент какъв брой са строги с Иванчева ".
Припомняме, че мотив голям брой изявления в медиите за добити недвижими парцели от Пламен Георгиев - ръководител на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов – шеф на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор по следствието и от брачната половинка на Лозан Панов – ръководител на Върховния касационен съд, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура осъществяване на инспекции по реда на Закона за правосъдната власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР