Заместник-председателят на комисията по отбрана на Думата Юрий Швиткин в

...
Заместник-председателят на комисията по отбрана на Думата Юрий Швиткин в
Коментари Харесай

Държавната дума оцени възможността за залавяне или ликвидиране на Зеленски

Заместник-председателят на комисията по защита на Думата Юрий Швиткин в изявление за Lenta.Ru приказва за вероятното залавяне на украинския президент Владимир Зеленски, който неотдавна стартира да посещава фронтовата линия.

Пропомняме, през вчерашния ден украинският водач посети Лисичанск, както и Соледар. Тези обитаеми места към момента са под контрола на въоръжените сили на Украйна. Малко по-рано той отиде и в Запорожка област, по-голямата част от която е под контрола на въоръжените сили на РФ.

Въпреки това, съгласно Швиткин, макар че такава опция съществува, залавяне на Зеленски не се чака, защото това ще докара до проблеми в преговорния развой, което е извънредно неизгодно за Русия. Парламентаристът изясни, че към този момент текат договаряния, в които явно Зеленски взе участие персонално.

Следователно залавянето на водача на Украйна от съветските специфични елементи ще аргументи единствено вреди.

Ликвидацията на Зеленски също не е планувана, защото тогава ще би трябвало да се изчака избора на нов президент на Украйна или назначението на краткотрайно изпълняващ длъжността. Това от своя страна ще анулира всички резултати от постигнатите съглашения.

„ Факт е, че през днешния ден се водят договаряния с него [със Зеленски]. Не желая да разгадавам някои обстоятелства. Трябва да разберем и да осъзнаем, че Зеленски е зложелател през днешния ден, само че са нужни договаряния “, изясни депутатът.

Швиткин приказва и за визитите на Зеленски до фронтовата линия, като го назова един тип PR акция.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР