Заместник-председателят на Института за дясна политика и бивш шеф на

...
Заместник-председателят на Института за дясна политика и бивш шеф на
Коментари Харесай

Георги Харизанов е новият изпълнителен директор на телевизия "Европа"

Заместник-председателят на Института за дясна политика и някогашен началник на " Напоителни системи " Георги Харизанов пое ръководството на телевизия " Европа ", заяви " Капитал ". Той заменя Иван Кацарски.

Предложението да стане част от малкия екран Харизанов е получил от новия притежател на медиата Добрин Иванов, а за поста изпълнителен шеф е утвърден след съвещание на общото заседание на сдружението, извършено на 8 ноември, е прецизирал Харизанов пред " Капитал ".

Харизанов ще продължи да води предаване - " Реакция ", което е взаимен план на телевизия " Европа " и Института за дясна политика. През последните години телевизия " Европа " се откроява като проправителствена медиа, която пази политиката на ГЕРБ. Това проличава през наличието и подредбата на новините, отбелязва " Капитал ".

Преди да се реалокира в новия канал, Харизанов беше водещ на предаването " Имате думата ", което се излъчва в близката до Делян Пеевски медиа " Канал 3 ". Харизанов е и в близки връзки с премиера Бойко Борисов.

Пред " Капитал " Добрин Иванов е обяснил, че проектите му за телевизия " Европа " са да бъде " осведомителна и друга " от другите канали на пазара. Той е прецизирал, че на повече въпроси може да отговори по-късно.

Кой е притежателят на Европа

От извлечението на книгата на акционерите в Търговския указател се вижда, че едноличен притежател на капитала на телевизия Европа " от юни 2017 година е Добрин Иванов. Той обаче влиза в малкия екран с дял от 40% още през юли 2015 година Останалите 60% се държат от " Бета 1 " АД ръководена от Станислав Горановски. Предишния притежател на медиата Емил Стоянов напуща поста си на ръководител на управителния й съвет през септември предходната година. Той ръководи малкия екран 16 години.

Името на Иванов се появи последно през това лято към опита на страната да национализира " Дунарит ". Неговата компания " Дипи " закупи от свързаната с Делян Пеевски Viafot Limited взимане от оръжейния цех, което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ, против заричане да му бъде платено с активи на банката, които към този момент са били предлагани на търгове, само че не се е намерил покупател. Досега няма информация какви тъкмо активи е получил, като от Фонда за гарантиране на влоговете (който управлява несъстоятелността) отхвърлят да дават такава информация, в това число и при питане по Закона за достъп до социална информация.

Добрин Иванов преди години стана прочут с упоритостите си за градежи на Иракли. " Дипи " има едвам 15 хиляди лева доходи за 2016 година Той е притежател и на " Емона 2000 ", която има бизнес със заведения и заведения за хранене и през 2016 година е имала личен състав от 78 души. Отчетът на сдружението е чудноват - то работи на голяма загуба: да вземем за пример за предходната година приходите са били 846 хиляди лева, а разноските - 3.2 млн. лева, през 2015 година постъпленията са 695 хиляди лева, а разноските - 2 млн. лева Компанията има активи за 23 млн. лева, като земята е оценена на съвсем 4 млн. лева, а незавършеното произвеждане (вероятно сграда) - на 10 млн. лева

Иванов има връзка и с военния бранш, той държи 90% от " Трансмобил ", която взе участие в секторното съдружие на оръжейните компании и за предходната година има оборот над 50 млн. лева
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР