Заместник-председателят на групата на БСП в парламента Драгомир Стойнев поиска

...
Заместник-председателят на групата на БСП в парламента Драгомир Стойнев поиска
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на зам-председателя на парламента Емил Христов

Заместник-председателят на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание Драгомир Стойнев изиска оставката на заместител ръководителя на Народното събрание Емил Христов (ГЕРБ) след замяна на реплики на висок звук пред един от входовете на Народното събрание.

До абсурда се стигна откакто Христов не е позволил да влязат в Народното събрание представители на хора с увреждания, които през днешния ден стачкуваха пред Министерски съвет. Според водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отводът е бил поради надписа на тениските им - " Системата ни убива ". " Това е парадокс ", сподели Нинова малко преди сцените пред входа. Нинова сподели още, че управлението на ГЕРБ се позовало на правилника за вътрешния ред, в който написа: " продажбата и разпространяването на осведомителни материали е неразрешени в постройката на Народното събрание ". Според нея тези хора са пристигнали с оферти за промени в законодателството, което касае хората с увреждание.

Председателят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов сподели, че е излязъл да се срещне с протестиращите, дружно със заместник-председателят на правната комисия Светлана Ангелов, само че тях към този момент ги нямало. Той държеше в ръце една от тениските довели до казуса и сподели, че не вижда нещо неправилно в нея.

Христов сподели, че няма по какъв начин да беседва за хората с увреждания с Българска социалистическа партия до момента в който води пленарното съвещание. Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев е разговарял с него за позволява на хората с увреждания в Народното събрание и му е загатнал единствено за фланелки, които желаят да дадат, а не е обяснил, че те имат пропуски. " Аз повеждам съвещание и не мога да пропусна текста, който се чете, с цел да стартира да беседвам с господин Кутев ", сподели Христов. Той попита дали може по едно и също време да води съвещание и да беседва с Българска социалистическа партия по съществени въпроси.

" Като няма нито един заместник-председател с изключение на вас - кажете ми към кого да се обърна? ", отговори му Кутев. Той и Драгомир Стойнев споделиха, че от Българска социалистическа партия ще желаят оставката на Христов на следващия ден. " Заради това, което направихте през днешния ден най-малкото, което можете да извършите е да си депозирате оставката ", сподели Стойнев.

През това време депутати от ГЕРБ се провикваха, че Българска социалистическа партия не търсят решение на казуса, а единствено търсят скандал и заподозряха сюжет за свалянето на Христов.

Цветанов подсети, че държавното управление е отпуснало през 2017 година 162 млн. лева за към 30 хиляди души, които са в неравностойно състояние и даде обещание да се срещне с протестиращите с цел да чуе техните оферти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР