Заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов направи скандални изказвания по

...
Заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов направи скандални изказвания по
Коментари Харесай

Скандално: Цветанов сравни президента с Ким Чен-Ун

Заместник ръководителят на ГЕРБ Цветан Цветанов направи скандални изявления във връзка с президента Румен Радев. В тях той дръзна да го съпостави със севернокорейския водач Ким Чен-Ун.

" Може би президентът е прочел глава четвърта от Конституцията, член 100, алинея 5-та, че може да афишира военно състояние и да афишира война. Но желая да му кажа, че там е записано, че това става след решение на българския парламент ", сподели Цветан Цветанов и отговори в Хасково на думите на президента Румен Радев, че ГЕРБ води борба против президентството.

По-важно е президентът да се запознае с член 92 от Конституцията, където е записано, че той въплъщава обединяването на нацията, предложи Цветанов.

Тази терминология и този въпрос подхождат ли на българския президент, който би трябвало да бъде обединител на нацията ", попита той. По негови думи това е следващият систематичен опит на президента да неглижира и да опълчва институциите и да не зачита всички разнообразни отзиви, които излизат в общественото пространство.

" Ако считаме, че ще имаме нов севернокорейски водач, който ще се назовава Румен Радев, аз не бих желал българският президент да бъде въплъщение на опълчването и разделянето на нацията ", уточни зам.-председателят на ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция. /Марица.бг
тагове цветанов президент ким чен-ун
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР