Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви пред БНТ, че не

...
Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви пред БНТ, че не
Коментари Харесай

Даниел Митов: Бойко Рашков не е свършил нищо в МВР

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи пред Българска национална телевизия, че не харесва Бойко Рашков освен поради това, че нелегално е арестувал водача на опозицията, само че и поради това, че „ не е приключил нищо в Министерство на вътрешните работи “.

„ По време на неговото ръководство само сме чули голословни изказвания, неподкрепени с никакви доказателства. Министерство на вътрешните работи се разпада. Оказва се, че в Министерство на вътрешните работи хората, за които се откри, че са карали пияни и дрогирани, един от тях е имал чадър от полицията. Вървят контрабанди. Друга причина, заради която не харесваме Бойко Рашков, е фактът, че той изигра мракобесна роля, каквато му се поставя на него – като човек от остарелия наказателен режим, да мачка хора, тъй че да ги плаши и да не вървят да гласоподават на изборите “, уточни Митов.

Митов съобщи още, че чака Българска социалистическа партия да върне мандата оптимално бързо.

„ Очевидно е, че те сега не вършат нищо друго, с изключение на да бавят мандата. Те са наясно с това. Всички са наясно с това. И както през цялото време им потегли на тези ръководещи, нарушават Конституцията. Не съблюдават нормите на Конституцията. Занимават се с това да вършат еквилибристики, да се държат за столовете си, въпреки и с ден или седмица повече “, сподели Митов.

По мотив упреците на премиера в оставка Кирил Петков, че ГЕРБ са повода " ИТН " да излязат от договарянията, Митов съобщи: „ Как е допустимо техните неразбории в обединението да са наша виновност? Онлайн излъчването на срещата на парламентарната група на " Демократична България ", която докара до това Има Такъв Народ да изоставен договарянията, не сме го излъчвали ние. Те си се излъчваха сами “.

Той разясни, че вижда сивота, незначителност и некадърност на ръководещите да се оправят с рецесиите и проблемите, в това число и по проблема с ръководителя на КЕВР. Според него би трябвало на поста да бъде възобновен предходният ръководител на енергийния регулатор Иван Иванов до избора на нов.

Той разяснява още, че от ГЕРБ са желали да се върне гласуването с хартиени бюлетини, тъй като това е европейска процедура.

„ Машинното гласоподаване е ненадеждно и има опция за операции, в случай че не се управлява процесът напълно. И второ – тъй като вкарва неофициален изборен ценз. Хора от малцинствени групи, с по-ниско обучение, не могат да отидат да гласоподават, тъй като се тормозят от машините “, посочи Митов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР