“Заместник-председателят на Европейската комисия е прав, че инфлацията в България

...
“Заместник-председателят на Европейската комисия е прав, че инфлацията в България
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Ако ни бяха послушали за бюджета, сега ситуацията с цените щеше да е различна

“Заместник-председателят на Европейската комисия е прав, че инфлацията в България е с 5-6% по-висока от междинната за Европа и заради тази причина ние не отговаряме на критериите за Еврозоната. Българска социалистическа партия от доста време обясняваме, че няма по какъв начин да бъдем признати от 1 януари 2024 година ” Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в предаването “Студио стопанска система ” на БСТВ. 
“Служебният кабинет отхвърли да внесе бюджет за 2023 година, за който Българска социалистическа партия неведнъж настоявахме. Обяснихме какъв ще е резултатът от това върху общините, върху държавните организации и върху стопанската система. Те тогава не се вслушаха. А в този момент с каква антиинфлационна политика се хвали служебното държавно управление? Тук е нужна сериозна държавна интервенция, само че в този момент страната е с вързани ръце. Ако бяха послушали Българска социалистическа партия, обстановката щеше да е друга ”, разяснява проф. Гечев. 
Той сподели още, че макар сериозните разминавания с другите партии в постоянното държавно управление по външната политика, се е работило добре в обществената и икономическата сфера и напомни нарастването на минималната работна заплата, безплатните детски градини, безвъзмездни учебници, увеличените помощите за деца от 1-ви до 4-ти клас, продължаването на структурната промяна в пенсионното обезпечаване и в пенсиите. “Всичко това направихме с помощта на напъните на Българска социалистическа партия да ги убедим да гласоподават тези промени в бюджета. Освен това, промишлеността на България се развиваше с най-големи темпове в Европейски Съюз, по тази причина  е и този растеж в износа ”, уточни социалистът. 
Румен Гечев уточни изхода от политическата рецесия: ”Този път гласоподавателите би трябвало в действителност да прочетат стратегиите и да не се изненадват, когато гласоподават за дефинира хора, които или нямат стратегии, или стратегиите им водят в друга посока. Второ, доста е значимо хората да гласоподават. Които не гласоподават, подписват празен чек на тези, които гласоподават. Трето, в случай че се гласоподава, делът на купените гласове няма да въздейства на резултата в Народното събрание. ” 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР