Заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой в разговор с наблюдателя

...
Заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой в разговор с наблюдателя
Коментари Харесай

В Женева ще уговорят Зеленски за мир с Русия? Толстой за тайния смисъл на голямата политика

Заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой в диалог с наблюдаващия Юрий Пронко приказва за триковете на мигрантите, по какъв начин в действителност живеят „ невоюващите “, напуснали страната, и по какъв начин Зеленски ще бъде третиран от западните сътрудници.

Юрий Пронко: Ще стартира с тематика, която провокира голям резонанс отвън Русия. И в действителност е по този начин. Вашият диалог с един от френските телевизионни канали. Все още стоиш зад думите, които сподели. в изявление с французите, че ще ги убием?

Пьотър Толстой: Казах, че не ни интересуват алените линии на Макрон. Тегли ги в себе си от самото начало. В управлението на Франция има доста хора с тревожна половост. Затова те постоянно рисуват някакви червени линии в себе си.

Какво ще кажете за думите му за взаимна битка с тероризма?

– Цялата изразителност на Макрон, обвързвана с антитероризма, работи върху разказа, че нещастието в Крокус е дело на ИДИЛ* и Украйна няма нищо общо с това. И учудващо какъв брой бързо тази концепция се появи в общественото пространство по самодейност на американците.

Тоест те не знаят кой взриви Северен поток, кой умъртви Джон Кенеди, те също не знаят. Но за Крокус, безусловно два часа по-късно схванаха, че това е ИДИЛ* и никой различен.

" Русия няма да спре и ще отиде в Полша "

Докато бяхте в Женева, почувствахте ли, че светът е на прага на Трета международна война?

– В Европа има огромно напрежение. Това се дължи на обстоятелството, че Русия е най-голямата европейска страна. Тоест континентът сме ние. И те са ръбът на континента. С целия си Евросъюз, патоса на неоколониалната изразителност и омразата към Русия от страна на хората, които са на власт.

Обикновените жители се дистанцират от това. Тоест те споделят: не, не, всичко, което Макрон споделя, е нелепост. Благодаря ви за предизвестието, че всички французи в Украйна са свършени.

Просто в Женева, на улицата, французите се качиха и споделиха: благодаря ви, видяхме ви, добре, че го казахте, тъй като това ще спре горещите глави.

А горещите глави към този момент са споделили толкоз доста неща, че е невероятно да ги превъртите обратно. Следователно скъсването със Запада не е за година, не е за две. Трябва да минат десетилетия, с цел да избледнее тази изразителност.

Все отново Русия е изолирана?

- Не. Имаме отлични връзки с множеството парламенти по света. Всичко е наред и с Югоизточна Азия, и с Китай, и с Индия, и с африканските страни, и със страните от Латинска Америка. Обсъждаме каквото си желаеме. И ние сме щастливи да си сътрудничим.

Президентът на Финландия споделя, че би трябвало да се подготвим за спор с нас.

– Те имат вяра, че Русия няма да спре. И ще отиде по-нататък - в Полша, във Финландия. И това е един от значимите фактори за вътрешнонатовската взаимност. Така че, несъмнено, всички те ще кажат това и ще продължат да се приготвят за него. Ами дано се подготвят. И на никое място няма да вървим.

Сега можем ли да формулираме какво ще се смята в Русия за реализиране на поставените цели?

– Президентът ясно сподели: демилитаризация, денацификация. Какво би трябвало да направя? Доста дълъг път. Не знаем какъв брой време ще отнеме това. Това е война за оцеляването на Русия.

Възможността за бъдещите генерации да вземат суверенни самостоятелни решения в интернационалната политика, а също и във вътрешната политика. Не бъдете колония на Запада. И да бъдем самостоятелни.

Шефът на Пентагона сподели, че в случай че не оказват помощ в този момент, инвестицията няма да се изплати.

- Да. Това звучи много цинично. Защото вложенията значат живота на украинците. И желаят повече от тях да умрат.

За Съединените щати Украйна е доста неразбираема и далечна история. Тоест голямото болшинство там даже не знаят къде се намира на картата. И тези, които знаят, не знаят, че Украйна в продължение на доста епохи е била част от Русия, наречена Малорусия.

Следователно просто има чувството, че Русия е нападнала дребна, беззащитна Украйна. И те, доколкото могат, поддържат всичко това в своя дневен ред. Но за тях Украйна не е приоритет. За тях тематиката за нуклеарната офанзива на Израел против Иран, Иран против Израел е по-важна история.

Допускате ли, че в Близкия изток може да има подобен сериозен пожар и да докара до необратими последствия?

„ Непропорционалното потребление на мощ постоянно има несъразмерен отговор. “ И когато Израел унищожи Палестина, рано или късно ще има някакъв отговор. Дори тук казусът не е Иран, а това, което мога да кажа от моя опит в Азиатската парламентарна асамблея.

Повечето страни просто кипят от отвращение. Те не желаят палестинците да идват при тях. Но те не желаят да бъдат унищожени с десетки хиляди, дружно с лечебни заведения и църкви. Затова солидарността на арабите, въпреки и не доста ефикасна, е доста прочувствена. И тези неща постоянно имат някакво практично решение.

В същото време, макар всички дейности на Израел, по някаква причина никой не изключва израелския тим от Олимпийските игри. Или не стопира да приема израелски кредитни карти. Няма нищо от това. Следователно на Запад има двойни стандарти.

Швейцария приготвя по този начин наречената мирна конференция. Русия несъмнено няма да взе участие. Полагат се доста старания за привличане на страни от по този начин наречения световен юг. Има ли цел тази конференция?

– Първо, Швейцария. Страна, която от епохи се гордее с неутралния си статут. В нашия случай тя го загуби, като влезе в санкционна война против Русия. И не може да бъде платформа за мирна конференция.

Второ. Целта на мирната конференция е да събере 80 или 100 страни, без значение кои, да ги събере на куп и те да поддържат по този начин наречения проект на Зеленски. Но това е манекен, който в никакъв случай няма да работи. Това всъщност е капитулацията на Русия. Каква може да е същинската цел?

Може би същинската цел в коридорите на тази конференция е да убедим Зеленски да реализира съглашение с Русия? Е, и това не ни интересува.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед37903Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед39198Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед82127Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед36136Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед51741Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554140Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183715Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127068Проф.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР