Заместник-председателят на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков е

...
Заместник-председателят на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков е
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ: Илко Желязков, зам.-председател за контрол на СРС, излезе в отпуск

Заместник-председателят на бюрото за надзор на СРС Илко Желязков е излязъл в отпуск от през днешния ден. Вчера до края на деня той бил на работа, осведоми Българска телеграфна агенция с позоваване на шефа на бюрото Пламен Иванов.

Пред организацията Иванов прецизирал, че през вчерашния ден е схванал, че Желязков е част от листата, оповестен от американските управляващи. Според закона Желязков остава на работа, тъй като е определен от Народното събрание и единствено това е институцията, която може да го освободи.

Преди да стане заместител – ръководител на Бюрото за надзор на СРС Илко Димитров Желязков беше настоящ шеф в Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. В същото време той е бил ръководител на съвета на шефовете на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ АД, както е и член на Съвета на шефовете на комерсиалното сдружение „ Ай Си Джи Би “ АД.

През 2001 година обаче е освободен от структурите на НСС като съгласно изявления в медиите, отстраняването му е за злоупотреби с информация, непочтеност и осъществяване на корупционни дейности.

Според обвиняването някогашният народен представител Делян Пеевски е взел участие в корупционни дейности посредством своето подставено лице, Илко Димитров Желязков ( " Желязков " ), някогашен заместител ръководител в Държавна организация за механически интервенции (ДАТО) и някогашен чиновник в Държавната организация за национална сигурност (ДАНС) който е назначен за заместник-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства през 2018 година

Пеевски употребявал Желязков за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства в подмяна на информация и преданост от тяхна страна.

От 2019 година Желязков бил предложил подкупи на високопоставени държавни чиновници от българското държавно управление, от които се е очаквало да дават информация на Желязков, която да бъде излъчена на Пеевски. В подмяна Желязков е имал грижата лицата, приели предлагането му, да бъдат назначени на авторитетни длъжности и е осигурявал месечен рушвет, се споделя в претекстовете за налагане на глобите от Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР