Заместник-председателят на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков е

...
Заместник-председателят на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков е
Коментари Харесай

Зам.-шефът на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков е в отпуск от днес

" Заместник-председателят на бюрото за надзор на СРС Илко Желязков е излязъл в отпуск от през днешния ден , заяви БиТиВи, цитирайки Българска телеграфна агенция.

Вчера Съединените щати постановиха наказания по Закона " Магнитски " на Желязков за корупция. Той е посочен като част от мрежата на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който също попада в групата на глобените .

Вчера до края на деня Желязков бил на работа, удостовери шефът на бюрото Пламен Иванов . Той през вчерашния ден е схванал от медиите за случая.

Според закона Желязков остава на работа, тъй като е определен от Народното събрание и единствено това е институцията, която може да го освободи . По думите на Иванов даже Желязков да подаде оставка, единствено Народното събрание може да го освободи.

Заявлението на заместник-председателя на бюрото за излизането му в отпуск било подадено на 31 май и е за интервала от през днешния ден до края на идната седмица .

Директорът на бюрото за надзор на СРС Пламен Иванов посочи, че той няма пълномощия да уволни Желязков, само че пък със свое решение ДАНС може да му отнеме достъпа до класифицирана информация.

Припомняме, на (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати за тяхната забележителна роля в корупцията в България, както и за техните мрежи, обхващащи 64 организации.

са против Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков.

Малко по-късно от Държавния департамент на Съединени американски щати за лица с наложени наказания по отношение на присъединяване им в сериозна корупция. Това са Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Пеевски, както и Илко Желязков.

Рестрикциите, наложени от Съединени американски щати, провокираха трус и.

Първият българин със наказания от Съединени американски щати бе арбитър от профилирания съд. На 5 февруари 2020 година държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео като първия българин със възбрана да пътува за Съединени американски щати поради данни за корупция. Дисциплинарното произвеждане против магистрата, като такова.

Името на Андон Миталов стана известно в края на 2019 година като съдията, който обвинявания за шпионаж ръководител на придвижване " Русофили " Николай Малинов, с цел да получи медал от съветския президент Владимир Путин. По случая бе разпоредена и инспекция от тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. От в работата на арбитър Миталов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР