Заместник-председателят на БСП изрази надежда, че с втория или третия

...
Заместник-председателят на БСП изрази надежда, че с втория или третия
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Парламентарната група на БСП ще е в зала и ще гласува „против“ кабинета на ГЕРБ

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия изрази вяра, че с втория или третия мандат може да се сформира държавно управление
„ Обявяването на персоналния състав на кабинета не трансформира нашата решителност за неподкрепа. Имаме решение на нашите групови органи, че държавно управление с мандати на ГЕРБ и на Движение за права и свободи няма да подкрепим. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Ирена Анастасова в предаването „ Преди всички “ на БНР.

Тя регистрира, че в оферти състав на проектокабинет на проф. Габровски има хора, чието минало е обвързвано и с Българска социалистическа партия, само че и с ГЕРБ, Национална движение „Симеон Втори" и „ Продължаваме промяната “. „ Очевидно е издирван резултат, само че ние не виждаме откровеност нито в персоналния състав, нито в оповестените програмни планове “, уточни тя и изясни: „ Заявеното желание да се одобри бързо бюджет, в същото време да се реализира разговор сред партиите, да се реализира единодушие за правосъдната промяна, да се преодолее корупцията  – това са все декларирани проблеми, които в голямата си степен се стовариха върху живота на елементарните хора, с помощта на 12-годишния модел на ръководство на ГЕРБ. Крайно незадоволителни са тези две седмици старания за сформиране на кабинет, с цел да си представим, че ГЕРБ, които твърдо стоят зад този кабинет, са трансформирали дотам вижданията си. “

„ Разбира се, че в случай че се предложат политики, касаещи отбраната на хората, ние ще ги подкрепим – за нас това е най-важното. Но аз съм скептично настроена, че това ще е първият ангажимент на този кабинет, в случай че той бъде гласуван “, сподели още заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Анастасова бе безапелационна, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ ще бъде в зала и ще гласоподава „ срещу “ кабинета на ГЕРБ. Очакванията ѝ са и другите депутати също да участват и държавното управление да не получи нужната поддръжка.

„ Българска социалистическа партия не е партия, която поставя изборите преди всичко. Ние слагаме преди всичко това – ще имаме ли гаранции, че нашите цели в обществената сфера ще бъдат осъществени “, акцентира тя.

Ирена Анастасова напомни, че Българска социалистическа партия има дълъг опит в битката с метода на ръководство на ГЕРБ, както и че в 44-ото Народно заседание всяка година предлага различен бюджет и обществен пакет. „ Една огромна част от тях успяхме да осъществяваме за 7-месечното съдружно ръководство. Така че ние доста мъчно можем да повярваме на откровени планове, тъй като знаем какво ни е коствало отстояването на тези правила и тези позиции по време на ръководството на ГЕРБ “, добави тя.

По нейните думи левицата си дава сметка, че хората са изтощени от избори и че при едни последващи, изборната интензивност ще е още по-ниска. Анастасова изрази вяра, че при втория или третия мандат може да се реализира нужния разговор сред партиите, с цел да се сформира държавно управление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР