Заместник-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за

...
Заместник-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за
Коментари Харесай

БСП с реакция на писмото на Борисов до ЕК

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Ямбол Кристиан Вигенин излезе с позиция във фейсбук по отношение на писмото на премиера Борисов до Европейската комисия за доставките на ваксини против Ковид-19 и съответния отговор, който той получи от Брюксел. Тя гласи:

На фона на цялостната беззащитност на българското държавно управление да се оправи с казуса с доставката на ваксини и неуспеха на всички нива с имунизационния проект, който още от началото на годината се трансформира в учредителен безпорядък, от през вчерашния ден се добави още един детайл. След като се изчерпаха всички благоприятни условия да се нарочи за провинен някой различен в България, Борисов се пресегна към избавителен европейски пояс с писмо до Брюксел. Но и Европейската комисия се появи като също толкоз съответна и също толкоз „ гъвкава “ – в същия жанр Урсула фон дер Лайен отговори, че Европейска комисия не може да направи нищо и въпросът с разпределението на имунизациите би трябвало да се реши от водачите на държавите-членки на Европейски Съюз. С други думи – и ние не сме отговорни, ваша работа е да се оправяте между тях.

От самото начало Борисов реши да употребява пандемията за тесните си партийно-политически цели. Отваряне и затваряне на бизнеси, стартиране и прекъсване на зелени коридори, позволения и забрани на ваксини се вършат по персоналното убеждение на премиера, постоянно в цялостно несъгласие с специалистите, като и най-сервилните по този начин и не съумяват да отгатнат в точния момент желанията му. Самият факт, че министърът на опазването на здравето се оказа лидер на две листи, вместо да се концентрира върху оправянето с новата вълна, е доста явен знак кое е приоритет на държавното управление на Борисов.

Обръщам се към премиера. Г-н Борисов, провалихте се. Тази оценка към този момент не може да бъде изменена. Но към момента имате късмет да спасите стотици човешки животи. Покажете увереност и достолепие и започнете незабавно доставки на съветска и китайска ваксина. Знам, че се страхувате. Но кое Ви стопира за един следващ и финален път да употребите Народното събрание? Ние, народните представители, ще поемем отговорността вместо Вас, в случай че ви би трябвало нашата индулгенция. Но спрете с писмата и действайте, просто по този начин повече не може!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР