Заместник окръжнят прокурор в Перник Бисер Михайлов и следователят от

...
Заместник окръжнят прокурор в Перник Бисер Михайлов и следователят от
Коментари Харесай

Разследващи: Не може да се назове една конкретна версия за трагедията на АМ Струма

Заместник окръжнят прокурор в Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена работа Младен Петров получиха от държавния обвинител на Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с следствието и идентификацията на жертвите на тежката автобусна злополука на Автомагистрала "Струма ".
Предаването на материалите се случи в Главната прокуратура на Северна Македония.
"Съпричастни сме с болката. Срещал съм се и в предишното, в работата си, с професионализма на сътрудниците от Северна Македония в прокуратурата. В този случай имах опция още веднъж да се уверя в положителното взаимоотношение, чудесната интензивна връзка и денонощна работа от ранните часове на 23 ноември до сегашния миг. Това ни даде опция посредством взаимоотношение на прокуратурата в България и Северна Македония за доста малко време да достигнем до резултати, даващи опция за бърза идентификация. Благодарни сме за напъните на основния прокурор на Северна Македония. Също по този начин и на положителното подпомагане на ръководителя на Специализираната прокуратура и професионалната работа на всички структури на Министерство на вътрешните работи, транспортното министерство и здравното министерство, като всичко това даде опция за малко време да разполагаме с задоволителен размер доказателства. В името на човещината по този начин ще спестим доста време от администрация и при съблюдаване на закона ще дадем опция да се върнат телата, с цел да бъдат заровени ", сподели на конференция Младен Петров, следовател от Национална следствена работа.
"Координацията сред правосъдните управляващи беше на извънредно равнище. Смея да настоявам, че от деня и часа, когато стана тази злополука до сегашния миг, никой не е спирал да работи и ще продължим в същата интензивност. Надявам се в най-кратки периоди и след правенето на ДНК анализите телата на загиталите ще бъдат неотложно върнати. Двама правосъдни медици от Северна Македония ще дойдат в България. Надявам се в границите на другата седмица правосъдните медици да свършат своята работа и хората да могат да бъдат заровени ", сподели заместител окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов.
"В момента не може да се назове една съответна версия, като потвърдена, за случилото се ", сподели още Бисер Михайлов.
"Собственикът на компанията "Беса Транс " е разпитан в ранните часове на 23 ноември. С него се работи интензивно на територията на Северна Македония ", разясни още Михайлов.
"Компетентите служби са влезнали в офисите на автопревозвача незабавно след злополуката, конфискувана е документи. Вчера в офисите влязоха и представители на застрахователните компании. Събираме данни и за отговорността на други лица и в случай че бъдат открити нарушавания, в случай че има детайли на закононарушение, всички ще дават отговор прпед закона ", съобщи държавният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески на конференцията в Скопие.
"Когато бъдат осъществени всички нужни експертизи, тогава ще имаме някакво умозаключение, както дали и до каква степен неприятната маркировка е в някаква причинна връзка с даденото ПТП. Не мога да дам някакви периоди за края на работата. Това е комплицирана процедура с доста жертви ", разясни още Бисер Михайлов.
"Работи и пожаро-техническа експертиза, която да се произнесе за аргументите за пораждане на пожара. Отхвърлят се изказванията, че се е превозвал бензин. При направените инспекции не са открити взривни субстанции ", сподели още той.
На този стадий съмнение за тероризъм е изключено.
"За да бъде изключен тероризъм или палеж са направени проучвания, които дават опция да отхвърлим такива догатки. Работата продължава в доста направления въз основа на събраните материали, които ще бъдат изследвани. Взети са проби от всичко, което е открито, с цел да изключим още изначало версия за тероризъм, само че работата към момента продължава ", разясни Младен Петров от Национална следствена работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР